To je to što me zanima!

Od ponoći izvanredno stanje u Ukrajini: Evo što se sve mijenja

Izvanredno stanje vrijedi od ponoći i trajat će 30 dana, a vrijede za cijelu Ukraijnu, osim proruskih separističkih regija Donjeck i Lugnask koje je ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio neovisnim republikama
Vidi originalni članak

Ukrajinski parlament prihvatio je prijedlog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenkij i donio odluku o uvođenju izvanrednog stanja u zemlji zbog prijetnje ruske invazije. Za odluku je glasovalo čak 335 zastupnika, dok je tek 226 glasova bilo potrebno za uvođenje.

NAJAVILI STROGE SANKCIJE EU priprema sankcije za Rusiju: Na listi su ministri, vojni čelnici, Putinov kuhar, Tvornica trolova

Ruska agresivna politika prema našoj zemlji bila je i ostaje glavni izazov našoj sigurnosti - rekao je Oleksij Danilov, ukrajinski tajnik Nacionalnog vijeća za sigurnost i obranu.

Izvanredno stanje vrijedi od ponoći i trajat će 30 dana, a vrijede za cijelu Ukraijnu, osim proruskih separističkih regija Donjeck i Lugnask koje je ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio neovisnim republikama.

ZBOG RUSKO-UKRAJINSKE KRIZE Kotarski: Hrvatska će osjetiti nestabilnosti na tržištu na nafti, plinu i žitaricama, ne na turizmu

Ukrajinske vlasti u bilo kojem trenutku mogu uvesti policijski sat. Građanima tako mogu provjeravati vozila i osobne dokumente. Vojni rezervisti ne smiju napustiti zemlju.

- To neće radikalno utjecati na svakodnevicu - rekao je Danilov koji je pozvao zastupnike da glasaju za odluku radi očuvanja mira i sprječavanja destabilizacije te državnog udara.

- Kako smatraju obavještajne službe naših partnera, našu zemlju je nemoguće zauzeti bez unutarnje destabilizacije. Potonja je glavno pitanje za Rusiju - rekao je. 

DRAMA U UKRAJINI VIDEO Stručnjak o krizi: 'Putin je išamarao EU, ali i SAD. Rat je trenutno vrlo vjerojatan'

Iako izvanredno stanje ne znači i vojnu upravu, Danilov je istaknuo da bi se vojna uprava mogla uvesti ako dođe do totalne ruske invazije u Ukrajini.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Sliško 36 24.02.2022.

    ma to je sve njhova igra da uvuku nato u rat ukrajna je njihova oduvjek vidjet ćete koje će sranje nastati u svjetu nepušta se na televiziji đabe one ratne priče Ndh nestali general i drugo.Sve se priprema za rat

  • 🔥 24.02.2022.

    Usli su ruski tenkovi u Donbas upravo... To je to... Krece rat

  • JR 24.02.2022.

    opet crvena zvezda na tenkovima, avionima ....i opet ista zastava i opet isti scenarij

Komentiraj...
Vidi sve komentare