To je to što me zanima!

Cijene na Ini iste, Petrol i OMV imaju gorivo skuplje od 10 kn

Suprotno najavama u nekim medijima da će se cijene benzina približiti 10 kuna, Ina nije dirala cijene, no u međuvremenu su se Petrol i OMV zaletjeli i izdali novi cjenik
Vidi originalni članak

Iako su u ponedjeljak neki mediji najavljivali kako će cijene goriva od utorka opet porasti iz Ine su objavili novi cjenik po kojem se i u sljedeća dva tjedna cijene goriva neće mijenjati.

Cijene goriva skočile su prije dva tjedna između 27 i 33 lipe. Tako eurosuper 95 i dalje ostaje na 9,31 kunu za litru, a eurosuper 98 na 9,72 kune. Inin eurosuper 95 class, koji su nedavno počeli uvoditi, ostaje na 9,36 kuna.

Cijene dizelskih goriva nisu mijenjali ni prije dva tjedna.

Ina cijene mijenja svakih dva tjedna, a najveći rast ili pad cijene može biti tri posto.

OMV i Petrol digli cijene

Vijest da Ina ipak ostavlja cijene jednakima stigla je prekasno, jer su OMV i Petrol u međuvremenu ispisali nove cjenike. Tako litra BMB 100  na OMV-u sada košta čak 10,03 kune. Kako piše Jutarnji list ovo je u Hrvatskoj presedan, da vodeći trgovci nisu odlučili jednako kao Ina, a glavni krivac za rast cijena je skuplje gorivo na Mediteranu, a ne rast dolara. 

Nove cijene goriva na OMV-u i Petrolu su: BMB 95 košta 9,57 kuna, litra BMB 98 košta 9,94 kuna, BMB 100 je prešao granicu od 10 kuna, Eurodizel je 8,87 kuna, Obični dizel 8,35 kuna, a loživo ulje 5,78 kuna.

Izvorni tekst pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 360

  • moonshajn 27.01.2011.

    Toliko pljačke kroz poreze i tako zvane trošarine, pa koje kakve namete.Vjerujte nema nigdje u svijetu.Da samo malo stisnemo zube, i samo najnužnije za život da kupujemo. Za mjesec najdeže dva vlada pada.Od svake kune koju pošten HRVAT zaradi 90 lipa ako ne i više uzme vlada kroz namete, poreze i trošarine.

  • bleki_1 27.01.2011.

    Hajde ljudi trebaju menaderi dobit dobre porcije jer se vise ne zadovoljavaju malim kolicinama, a i nasa vlada treba novac za place jer njima nesmije kasnit placa 5 mjeseci sta bi njihove zene da ne odu u soping da budu videne. Treba birat one koji ce obecat snizavanje cijena ako to ne ucini odmah neka napuste funkcije.

  • pravda je spora 27.01.2011.

    ovo je samo zatišje pred buru. iduće poskupljenje ine će biti drastično veliko. kao ono hoće ispasti pošteni a za 14 dana kad nas oderu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare