To je to što me zanima!

Od prodaje T-HT-a država vraća dug umirovljenicima

Na sjednici Vlade, osim o dugu umirovljenicima, govorilo se i o novom Zakonu o udžbenicima i prijedlogu zakona o poljoprivrednom zemljištu
Vidi originalni članak

Do 20. prosinca bit će isplaćena druga rata duga umirovljenicima koji su se odlučili za puni iznos, te četvrta rata korisnicima obiteljskih mirovina. Tih 950 milijuna kuna osigurali smo prodajom HT-a, rekao je premijer Ivo Sanader na sjednici Vlade. U mnoštvu odluka i uredbi, Vlada je u saborsku proceduru uputila i konačni prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu, te Zakon o udžbenicima za osnovnu i srednju školu.

POOŠTRILI UVJETE PRENAMJENE ZEMLJIŠTA
Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić objasnio je kako je odzvonilo svima koji su poljoprivredna zemljišta kupovali po jeftinoj cijeni i prodavali po basnoslovnim cijenama.
- Za pet do deset puta pooštreni su uvjeti prenamjene poljoprivrednog zemljišta. Za zemljište koje uđe u građevinsku zonu visina naknade je 50 posto prosječne cijene zemljišta, dok za visokovrijedna zemljišta naknada iznosi 100 posto. Za poljoprivredna zemljišta koja su u građevinskoj zoni naknada je 25 posto za osobito vrijedna i 50 posto za visokovrijedna zemljišta. Kvalitetno upravljanje zemljišnim resursima omogućit će Centralni informacijski sustav o poljoprivrednom zemljištu, a minirane površine u vlasništvu države moraju biti posebno označene, mogu se dati u dugogodišnji zakup i oslobađaju se naknade - objasnio je Pankretić. No za gradnju golf terena investitori su oslobođeni plaćanja naknade.

ORUŽJE VIŠE NEĆE PRODAVATI SAMO AGENCIJA ALAN
Sabor će raspravljati i o Zakonu o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja vojne opreme koji omogućava svim pravnim i fizičkim osobama da uvoze i izvoze vojno naoružanje. Do sada je to jedino mogla agencija Alan.
- Svi obrtnici koji su registrirali obrt u ravnopravnom su položaju i mogu se javljati na javne natječaje za dobavljanje vojne opreme i naoružanja. A evidenciju o uvezenom i izvezenom naoružanju i vojnoj opremi vodit će Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova, dok je do sada to radila isključivo agencija Alan - pojasnio je ministar obrane Branko Vukelić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_30565 21.11.2008.

    To buraz , pumpaj penzićima dzepove, a nas mlade ko Je?e

  • starimoj 21.11.2008.

    još uvijek nije vraćen svima,ovaj genijalac bi moga još i odustat od te isplate,a to me nebi ni iznenadilo

  • bjosi13 21.11.2008.

    Još jedan gaf doktora za sukanje Hrvatica i Hrvata. IMAO NOVCE od prošle godine a tek ih sad vraća i to bez kamata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare