To je to što me zanima!

Od rođenja dječku (2) u tijelu rastu tumori, sada ih ima 30-ak

Roditelji malenog Eathana pokušavaju skupiti oko 600.000 kuna kako bi ga poslali u SAD na liječenje. Doktori predviđaju kako dječak neže živjeti duže od puberteta
Vidi originalni članak

Vaš sin neće živjeti duže od puberteta, riječi su koje nijedan roditelj ne želi čuti. Nicku i Keely Moss iz Somerseta to su rekli kad je njihov sin Ethan navršio tek devet mjeseci. Dijagnosticirali su mu limfangiomatozu zbog koje mu u tijelu rastu tumori. U torzu dječak, star 2 godine, ima oko 30 izraslina. Najviše njih je na plućima. Roditelji sada pokušavaju skupiti 70.000 funti (oko 600.000 kuna) kako bi platili sinu liječenje u Americi. 

- Kad smo saznali od čega Ethan boluje bili smo slomljeni, no nismo dugo očajavali. Informirali smo se o bolesti i saznali puno toga. Zaista je užasavajuće znati da će ti dijete umrijeti prerano, ali vjerujemo da mu život možemo učiniti bolji i to promijeniti - rekao je za Daily Mail dječakov otac. 

Da nešto nije u redu liječnici su otkrili pri pretragama dok je dječak imao 20 tjedana. Testovi su ukazivali na neke abnormalnosti i tada su već mislili da neće preživjeti. Nove pretrage trajale su mjesecima i onda su obitelji priopćili najgoru vijest.

- Trenutno Ethan ne pati. Ništa ga ne boli. On izgleda kao sretno i zdravo dijete, no njegovo tijelo bori se protiv svih tih silnih cista - priča Nick.

Liječnici kažu kako će se ciste nastaviti razvijati i rasti te da postoji mogućnost da neke od njih puknu što nikako ne bi bilo dobro za dječaka. Dječakov otac, umirovljeni vojnik, hodat će 42 dana s vojničkom opremom po Britaniji kako bi podigao svijest o teškoj i rijetkoj bolesti koju ima njegov sin i skupio novac za njegovo liječenje. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • user_46331 28.07.2011.

    Daj im bože snage.

  • Nina75 28.07.2011.

    Tuzno,zalosno :( sreca pa ajde bar da ga nista ne boli, da jos i u tome ne pati....

  • user_118324 27.07.2011.

    jadnik......ima samo 2godine a vec tako bolestan zašto se događaju tako tužne i šokantne stvari zašto nema više dobrih vijesti nego loših.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare