Obavijesti

News

Komentari 23

Od rođenja dječku (2) u tijelu rastu tumori, sada ih ima 30-ak

Od rođenja dječku (2) u tijelu rastu tumori, sada ih ima 30-ak
3

Roditelji malenog Eathana pokušavaju skupiti oko 600.000 kuna kako bi ga poslali u SAD na liječenje. Doktori predviđaju kako dječak neže živjeti duže od puberteta

VIDEO

Vaš sin neće živjeti duže od puberteta, riječi su koje nijedan roditelj ne želi čuti. Nicku i Keely Moss iz Somerseta to su rekli kad je njihov sin Ethan navršio tek devet mjeseci. Dijagnosticirali su mu limfangiomatozu zbog koje mu u tijelu rastu tumori. U torzu dječak, star 2 godine, ima oko 30 izraslina. Najviše njih je na plućima. Roditelji sada pokušavaju skupiti 70.000 funti (oko 600.000 kuna) kako bi platili sinu liječenje u Americi. 

- Kad smo saznali od čega Ethan boluje bili smo slomljeni, no nismo dugo očajavali. Informirali smo se o bolesti i saznali puno toga. Zaista je užasavajuće znati da će ti dijete umrijeti prerano, ali vjerujemo da mu život možemo učiniti bolji i to promijeniti - rekao je za Daily Mail dječakov otac. 

Da nešto nije u redu liječnici su otkrili pri pretragama dok je dječak imao 20 tjedana. Testovi su ukazivali na neke abnormalnosti i tada su već mislili da neće preživjeti. Nove pretrage trajale su mjesecima i onda su obitelji priopćili najgoru vijest.

- Trenutno Ethan ne pati. Ništa ga ne boli. On izgleda kao sretno i zdravo dijete, no njegovo tijelo bori se protiv svih tih silnih cista - priča Nick.

Liječnici kažu kako će se ciste nastaviti razvijati i rasti te da postoji mogućnost da neke od njih puknu što nikako ne bi bilo dobro za dječaka. Dječakov otac, umirovljeni vojnik, hodat će 42 dana s vojničkom opremom po Britaniji kako bi podigao svijest o teškoj i rijetkoj bolesti koju ima njegov sin i skupio novac za njegovo liječenje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature