To je to što me zanima!

Od sutra veliko poskupljenje goriva. Ipak mini intervencija Vlade, ali samo za plavi dizel!

Iz Vlade su nam rekli kako su u zadnji čas odlučili intervenirati oko cijene plavog dizela pa će ona ostati ista kao i dosad. No nema dobrih vijesti oko dizela i benzina čija cijena ide dosta gore
Vidi originalni članak

Kako smo objavili, iz Vlade su nam potvdili da neće biti intervencija u cijene goriva ovaj tjedan što znači da nas od ponoći čeka veće poskupljenje dizela i benzina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz Vlade su nam potvrdili kako su u zadnji čas odlučili intervenirati oko cijene plavog dizela pa će ona ostati ista kao i dosad. Ministar gospodarstva Davor Filipović, kako doznajemo, dat će izjavu u Luxembourgu vezanu uz cijene goriva, a iz Vlade su poručili kako će u priopćenju pojasniti zašto su odlučili intervenirati kod cijene plavog dizela, a ne i ostalih goriva. 

Nove cijene goriva od ponoći:

  • Eurosuper 95 - 11.10 kuna
  • Eurodizel - 13.44 kune
  • Plavi dizel - 8.49 kuna
  • Ukapljeni naftni plin za spremnike - 10.11 kuna 
  • Ukapljeni naftni plin za boce 7.5 kg i više - 14.36 kuna

O prekidu ograničavanja cijena ministar Davor Filipović već je razgovarao s predstavnicima malih distributera. Na snazi ostaju prijašnje mjere vezane uz trošarine i maržu, bez kojih bi cijene goriva u Hrvatskoj bile još veće.

Stručnjak za energetiku Igor Dekanić komentirao je poskupljenje za N1 televiziju.

- Vlada je dosad intervencijama olakšavala život građanima, sad mora olakšati život malim distributerima. Jedno vrijeme će odustati od intervencije, a poslije će vidjeti kako će se cijene kretati. Cijene plina padaju, recimo, na nizozemskoj su burzi tri puta niže nego prije mjesec dana. U takvim krizama nema pametnih rješenja i politika se vodi od tjedna do tjedna, od događaja do događaja - rekao je Dekanić.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • Tito & Sisice 24.10.2022.

    Dobro je, nije bed, moglo je bit i 25 kuna. Inače, vlada nije odustala ni za 1% trošarine koja čini 35-40% cijene goriva.

  • rvat iz irske 2 24.10.2022.

    Ima da ginemo za litru goriva ka u pobješnjelom maxu😂

  • rvat iz irske 2 24.10.2022.

    Jupi evo ga na 30 kuna ubrzo🙃

Komentiraj...
Vidi sve komentare