To je to što me zanima!

Odbili su im članstvo: Prema HAK-u niste obitelj ako ste gay

DISKRIMINACIJA ILI GREŠKA? Ljudima koji su sklopili životno partnerstvo Hrvatski autoklub ne odobrava pogodnosti na obiteljsko članstvo
Vidi originalni članak

Hrvatski autoklub korisnicima nudi obiteljsko članstvo, kojim građani ostvaruju pogodnosti i uštede za sebe i svoju obitelj. Slučaj je to za sve, osim one u životnom partnerstvu.

Čitateljica LGBT portala CROL, ujedno i članica HAK-a, na spomenutom se portalu požalila kako joj je HAK odbio dati obiteljsko članstvo zbog toga jer sa svojom suprugom živi u životnom partnerstvu. Naime, kod prijave ju je dočekala obavijest kako supružnici moraju biti različitih spolova. Iz HAK-a smo u nekoliko navrata tražili odgovor na spornu situaciju. Na upite putem maila nitko nije odgovorio, a iz glasnogovorništva su nam samo kratko rekli:
“Još ispitujemo okolnosti sporne situacije, svjesni smo problema, no u ovom trenu nemamo što pametno reći na tu tematiku”.
Odgovor, međutim, ni ne čudi, s obzirom na to da se HAK-u, u doba najvećih prometnih gužvi srušila aplikacija za pametne telefone.

Mogućnost obiteljskog članstva HAK je uveo u lipnju 2015. godine, gotovo godinu dana od donošenja Zakona o životnom partnerstvu, prema kojem homoseksualni parovi uživaju ista prava kao i bračni partneri različitih spolova, osim prava na posvajanje djece.

‘Bez komentara’

Iz ureda Slavka Tušeka, predsjednika HAK-a, rekli su da ne žele ulaziti u problematiku i nemaju komentara

Idi na 24sata

Komentari 440

  • bubamara2103 20.08.2016.

    Imali smo referendum i odlučili da je brak zajednica muškarca i žene. I gdje je sad opet problem?

  • Kosoo 07.08.2016.

    njezin brat im je strina

  • tutek 07.08.2016.

    Ha ha HAK... bravo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare