To je to što me zanima!

Odbili zahtjev da R. Mladiću ne sude za genocid u Srebrenici

Raspravno vijeće međunarodnog suda u Haagu odbilo je zahtjev obrane Ratka Mladića da mu se sudi u dva postupka pa će mu suditi u objedinjenom postupku
Vidi originalni članak

Raspravno vijeće Tribunala u Haagu danas je odbilo zahtjev tužiteljstva da se Ratku Mladiću sudi u dva postupka pa će Mladiću biti suđeno u objedinjenom postupku, doznaje agencija Beta.

Haaško je vijeće odbilo i zahtjev obrane Ratka Mladića za odbacivanje najtežih optužbi protiv Mladića – genocida u Srebrenici, i to zbog toga što u optužnici nisu navedena imena žrtava.

U danas objavljenoj odluci Vijeće je prihvatilo argument tužiteljstva da su "u optužnici žrtve u dovoljnoj mjeri identificirane kao pripadnici etničke skupine, s obzirom na to da Mladić nije optužen kao neposredni počinitelj". Ocijenivši da bi popis do sada identificiranih žrtava bio od pomoći u pripremi Mladićeve obrane, suci su tužiteljstvu naložili da popis žrtava dostavi braniteljima do 1. studenog, što je tužiteljstvo i ranije planiralo.

Bivši zapovjednik Vojske Republike srpske optužen je za genocid nad oko 7000 Bošnjaka u Srebrenici te nad nepreciziranim brojem žrtava u još osam bosanskih općina; progon Bošnjaka i Hrvata iz 20 općina širom BiH; teroriziranje stanovništva Sarajeva topničkim i snajperskim napadima i uzimanje osoblja UN-a za taoce, odnosno zločine počinjene od 1992. do 1995. godine.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • krempi 14.10.2011.

    Takvom zločincu nema kazne koliko god da se kazni premalo je za njega i njegovu dušu.....

  • aleksandarnevski 14.10.2011.

    umesto sto aprdate o bolesnom coveku bolje da ste poslali antisi termo carapice ,gacaronke ,/dzemper je dobio/dolazi hladna ,duga zima ,

  • user_96365 14.10.2011.

    koji zlocin ? to se Srbi izmedju sebe poubijali... Srbi muslimanske veroispovesti i Srbi pravoslavne veroispovesti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare