To je to što me zanima!

Bili u bijegu: Otac i sin Ivić se predali, odvezli ih u Remetinec

Antonio i Pejo Ivić,  za čija je imena javnost doznala ovog tjedna nakon krađe dva kilograma zlata i 280.000 eura iz sjedišta zagrebačke krim policije, stigli su u Hrvatsku
Vidi originalni članak

Dvojica osumnjičenika kojima je u petak navečer u odsutnosti određen istražni zatvor zbog umiješanosti u pranje 630 milijuna kuna fiktivnom prodajom zlata, otac i sin Pejo i Antonio Ivić, u subotu su se vratili u Hrvatsku, nakon čega su smješteni u zatvor u Remetincu.

Ivići su u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine ušli kroz granični prijelaz kod Slavonskog Broda. Nakon prelaska granice su uhićeni i prevezeni u zatvor u zagrebačkom Remetincu, a njihovi odvjetnici tvrde da se nisu nalazili u bijegu nego da su u susjednoj državi bili u posjetu obitelji.

Za Antonija i Peju Ivića javnost je doznala početkom ovog tjedna nakon krađe dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije.

Iako su mediji navodili da je vlasnik ukradenog zlata i novca Antonio Ivić, koji je dokazao porijeklo oduzetih vrijednosti, policija je posumnjala u tu verziju priče. Vjeruju da je Ivić zajedno sa svojim ocem Pejom i ostalima sudjelovao u međunarodnom lancu koji je u Hrvatskoj prao novac južnoameričkih narko kartela fiktivnim otkupom zlata.

U četvrtak je krenula velika akcija policije i Uskoka nakon koje je pokrenuta istraga protiv 15 osoba zbog sumnje da su fiktivnom prodajom zlata oprali više od 630 milijuna kuna. Ivići tada nisu nađeni na njihovoj adresi u zagrebačkom Vukomercu, ali su nakon saznanja da ih traži policija javili da će se vratiti iz inozemstva.

Nakon što je 13-orici osumnjičenika određen istražni zatvor doznalo se da su organizatori skupine, koja je prema Uskokovim sumnjama fiktivnom prodajom zlata oprala više od 630 milijuna kuna, otac i sin Ante i Luka Gale.

Organizatori skupine su, prema Uskokovom priopćenju, od svibnja 2014. u Hrvatskoj i Italiji povezali ostale kako bi pribavili nezakonitu dobit "poslovanjem više društava i unošenjem novca ostvarenog kaznenim djelom u legalne financijske tijekove". Tužiteljstvo sumnja da su okrivljenici osnivali tvrtke samo kako bi naplaćivali račune poduzećima iz Italije, za robu koju im stvarno nisu isporučili.

Uz Antu i Luku Gale te Antonija i Peju Ivića Uskokovom istragom su prema neslužbenim podacima obuhvaćeni i Dragan Bošnjak, Pavle Pavlović, Damir Premužić, Josip Jelavić, Tomislav Šikić, Toni Sliško, Zoran Stojić, Aleksandra Štibrić, Ciprian Petar Lugujan, Goran Tuška i Dinko Šutalo. Za dvojicu pod istragom Uskok nije tražio određivanje istražnog zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • crazy mind 10.04.2016.

    mogli bismo dodati koju o sposobnosti policije i pravosuda. imamo mi jednu "sposobnu" obitelj koja je sa "biznismom" zapocela (prema vlastitoj izjavi) jos tijekom rata. otac je navukao odoru osmislio blokadni punkt i tko hoce proci mora platiti (srbi prvenstveno). nakon rata kupio sleper i navalio otkupljivat polj.proizvode po selima. napuni sleper odveze kod poznanika robu pretovare on se vrati u selo i kaze ljudima "zaustavila policija i zaplijenila robu". to je ponavljao dogod je mogao pronaci jos koga za peljesenje. kasnije prodao sleper i primio se bankomata. uplate novac u banci a onda drugi dan jedan podigne novac u banci a dvoje, troje (istovremeno) na razlicitim bankomatima. kada su banke umrezene i od toga su morali odustali. otvorili dom za starije pa dosli do nesto nekretnina (prevarama i prijetnjama).kad su ih prijavili odustali su i od toga (NISU osudeni). primili se reketa po lokalima - e tu je gazda pobrao kaznenu zbog nasilja (mlacenje vlasnika). prelaze ne trgovinu autima i nekretninama. prijevarama i prijetnjama prepisuju vozila brzo ih preprodaju a ti gubi godine na sudu. kaze "big boss" da je u kumovskim vezama sa poznatim odvjetnikom (istina) cija zena radi u probacijskom uredu pa tvrdi da se ne boji ni presude jer ako do nje i dode on ce otici na neko vrijeme u npr Zagreb a kuma ce srediti da se vodi kao da je na izdrzavanju kazne.

  • ljubica ljubičica_1 10.04.2016.

    Triba ih dobro razdrmat!Među njima ima i kamatara.Kolko su samo ljudi zbog takvih izvržšili suicit.

  • hrastovi slavonije 09.04.2016.

    oduzeti drzavljanstvo RH, i protjerati iz zemlje

Komentiraj...
Vidi sve komentare