Obavijesti

News

Komentari 87

Bili u bijegu: Otac i sin Ivić se predali, odvezli ih u Remetinec

Bili u bijegu: Otac i sin Ivić se predali, odvezli ih u Remetinec
1

Antonio i Pejo Ivić,  za čija je imena javnost doznala ovog tjedna nakon krađe dva kilograma zlata i 280.000 eura iz sjedišta zagrebačke krim policije, stigli su u Hrvatsku

VIDEO

Dvojica osumnjičenika kojima je u petak navečer u odsutnosti određen istražni zatvor zbog umiješanosti u pranje 630 milijuna kuna fiktivnom prodajom zlata, otac i sin Pejo i Antonio Ivić, u subotu su se vratili u Hrvatsku, nakon čega su smješteni u zatvor u Remetincu.

Ivići su u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine ušli kroz granični prijelaz kod Slavonskog Broda. Nakon prelaska granice su uhićeni i prevezeni u zatvor u zagrebačkom Remetincu, a njihovi odvjetnici tvrde da se nisu nalazili u bijegu nego da su u susjednoj državi bili u posjetu obitelji.

Za Antonija i Peju Ivića javnost je doznala početkom ovog tjedna nakon krađe dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije.

Iako su mediji navodili da je vlasnik ukradenog zlata i novca Antonio Ivić, koji je dokazao porijeklo oduzetih vrijednosti, policija je posumnjala u tu verziju priče. Vjeruju da je Ivić zajedno sa svojim ocem Pejom i ostalima sudjelovao u međunarodnom lancu koji je u Hrvatskoj prao novac južnoameričkih narko kartela fiktivnim otkupom zlata.

U četvrtak je krenula velika akcija policije i Uskoka nakon koje je pokrenuta istraga protiv 15 osoba zbog sumnje da su fiktivnom prodajom zlata oprali više od 630 milijuna kuna. Ivići tada nisu nađeni na njihovoj adresi u zagrebačkom Vukomercu, ali su nakon saznanja da ih traži policija javili da će se vratiti iz inozemstva.

Nakon što je 13-orici osumnjičenika određen istražni zatvor doznalo se da su organizatori skupine, koja je prema Uskokovim sumnjama fiktivnom prodajom zlata oprala više od 630 milijuna kuna, otac i sin Ante i Luka Gale.

Organizatori skupine su, prema Uskokovom priopćenju, od svibnja 2014. u Hrvatskoj i Italiji povezali ostale kako bi pribavili nezakonitu dobit "poslovanjem više društava i unošenjem novca ostvarenog kaznenim djelom u legalne financijske tijekove". Tužiteljstvo sumnja da su okrivljenici osnivali tvrtke samo kako bi naplaćivali račune poduzećima iz Italije, za robu koju im stvarno nisu isporučili.

Uz Antu i Luku Gale te Antonija i Peju Ivića Uskokovom istragom su prema neslužbenim podacima obuhvaćeni i Dragan Bošnjak, Pavle Pavlović, Damir Premužić, Josip Jelavić, Tomislav Šikić, Toni Sliško, Zoran Stojić, Aleksandra Štibrić, Ciprian Petar Lugujan, Goran Tuška i Dinko Šutalo. Za dvojicu pod istragom Uskok nije tražio određivanje istražnog zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...