To je to što me zanima!

Odbor za Ustav o Mostovim inicijativama očekuje se u četvrtak: 'Treba utvrditi detalje'

U dijelu javnosti spominjalo se kako bi za brojanje potpisa moglo biti nadležno Državno izborno povjerenstvo (DIP), no u važećem Zakonu o referendumu takve odredbe nema
Vidi originalni članak

Predsjednik saborskog Odbora za Ustav i Poslovnik Dražen Bošnjaković potvrdio je u ponedjeljak da će se taj Odbor sastati najvjerojatnije u četvrtak, kako bi, nakon što je Most predao potpise za dvije referendumske inicijative, Saboru predložio svoj zaključak.

„Trebamo utvrditi još par detalja, no najizglednije je da će sjednica biti u četvrtak“, rekao je Bošnjaković Hini ne navodeći s kakvim bi zaključkom Odbor mogao ići pred Sabor.

„To ćemo vidjeti, utvrditi će se na sjednici“, kazao je.

NISU BITNE PREPIRKE 'Vlada će na sve moguće načine pokušati izbjeći referendum'

Vrlo je šturo odgovorio i na upit o sastavu tijela koje će brojati, odnosno provjeravati oko 820 tisuća potpisa, koliko je Most prikupio za referendumske inicijative Odlučujmo zajedno i Dosta je stožerokracije!

„O tome ćemo na sjednici, ne mogu sada ništa više reći“, rekao je Bošnjaković.

U dijelu javnosti spominjalo se kako bi za brojanje potpisa moglo biti nadležno Državno izborno povjerenstvo (DIP), no u važećem Zakonu o referendumu takve odredbe nema.

MALENICA TVRDI: 'Imam podršku Mosta oko novog Zakona o referendumu'

Stoga, bude li se na tome ustrajavalo, Sabor će trebati pronaći proceduru da se to povjeri DIP-u, vodeći računa da je to neovisno tijelo, kažu upućeni.

Most je prikupljene potpise u Sabor predao prošli ponedjeljak, a njegovi su zastupnici već u petak prozvali predsjednika Sabora da odugovlači s procedurom, poručujući mu da to „neće mirno gledati“.

NOVAC ZA ZASTUPNIKE Škoro bez stranke, ali i milijuna

Gordan Jandroković je njihove prozivke odbacio, te im poručio kako će sve biti napravljeno u skladu sa zakonom i rokovima te „puno brže“ nego je radio Most koji je 23. prosinca prošle godine objavio da ima dovoljno potpisa, a predao ih mjesec dana kasnije.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Miške 31.01.2022.

    Raspudić, zašto se ne bori za svoje u gradu Mostaru?

  • Aron333 31.01.2022.

    Švicarska je rekla što misli o antivakserima na svojem referendumu

  • TsarSimeun 31.01.2022.

    poznavajući očajnu želju za vlašću ovih trebalo bi nazvati svakog potpisanog pa ga pitati da li je zaista dao potpis.

Komentiraj...
Vidi sve komentare