To je to što me zanima!

Odbor za Ustav: Stvorit će se pravo čudovište od prijedloga

Dogovoreno je da se saborski klubovi do ponedjeljka očituju o dodatnim prijedlozima te da će se skupina, od 13 predstavnika svih klubova sastajati svaki radni dan
Vidi originalni članak

Radna skupina za pripremu nacrta promjena Ustava, koju je osnovao odbor za Ustav održala je prvi radni sastanak. Dogovoreno je da se saborski klubovi do ponedjeljka očituju imaju li dodatnih prijedloga te da će se skupina sastavljena od 13 predstavnika svih klubova sastajati svaki radni dan. 

Dobili su tablicu sa svim prijedlozima za promjenu Ustava koji su pristigli u pisanom obliku, ali i onih koji su izneseni u saborskoj raspravi. Iako je dio zastupnika tražio dodatno vrijeme za prikupljanje prijedloga tome se usprotivila Jadranka Kosor. Pozvala je kolege da se koncentriraju samo na prijedloge izrečene u raspravi, jer bi u protivnom s istima mogli ići u nedogled.

- Stvorit će se čudovište od prijedloga koje nećemo nikada stići obraditi – ustvrdila je.

Milorad Pupovac (SDSS) napominje da ustavne promjene zbog rupa koje postoje u Ustavu i zakonima treba provesti u što kraćem roku.

- S obzirom na sve inicijative koje se počele pojavljivati mogli bi ući u razdoblje političke nesigurnosti – upozorio je.

Davorin Mlakar (HDZ) ostao je pri zahtjevu da se u proces trebaju uključiti i stručnjaci za ustavno i kazneno pravo.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • dahhmal 09.11.2013.

    Naravno da je sada SDPe na mukama jer je EU obecao brda i dolina kako ce se pederi razmnozavati i cvjetati u nasoj lijepoj samo su zaboravili da mi bas nismo tak liberalni

  • mali markec 09.11.2013.

    Čudovište stvara ćudovište.

  • 09.11.2013.

    Vidi kako je to jako teško kad neki odbor konačno mora raditi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare