To je to što me zanima!

Odgodili raspravu Sauchi, zbog problema s leđima privremeno je nesposoban dolaziti na sud

Tomislav Saucha, predstojnik Ureda bivšeg premijera Milanovića optužen u aferi dnevnice, sudu je dostavio opsežnu medicinsku dokumentaciju. Suđenje se nastavlja za mjesec dana
Vidi originalni članak

Tomislav Saucha, predstojnik Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića, optužen s bivšom tajnicom Sandrom Zeljko u aferi "dnevnice", u petak ujutro nije se pojavio na suđenju na Županijskom sudu u Zagrebu. Svoj nedolazak ispričao je navodeći da zbog bolova u leđima nije u stanju doći na sud. U spis je predao opsežnu medicinsku dokumentaciju koju je, po nalogu suda, vještačio neurolog dr. Tomislav Breitenfeld.

U mišljenju koje je dostavio zaključio je da je Saucha zbog svojih tegoba doista privremeno raspravno nesposoban te da će moći prisustvovati raspravi za tri do četiri tjedna. rasprava je stoga odgođena, a suđenje se nastavlja početkom srpnja saslušanjem troje vještaka grafologa Centra za kriminalistička vještačenja Andreje Ledić, Damira Marića i Natalije Milanja Hribar.

Oni su vještačili sporne i nesporne Sauchine potpise na putnim nalozima i zaključili da većina vrlo vjerojatno gotovo sigurno pripada bivšem saborskom zastupniku. Pojasnili su i da se ne mogu decidirano izjasniti budući da je uglavnom riječ o jednostavnom parafnom potpisu te da je to najviši stupanj vjerojatnosti koji su mogli dati.

Podsjetimo, Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda lažirao putne naloge, zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Zeljko, koja je to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta. Ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Na početku suđenja oboje su rekli da se ne osjećaju krivima.

Zamjenik ravnatelja Uskoka u imovinsko-pravnom zahtjevu traži da Saucha i Zeljko u proračun solidarno uplate gotovo 600.000 kuna, dok od Zeljko potražuju ostatak.

 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • crna žena 05.06.2020.

    Jadnik, sad godinu dana čekati na MR.

  • xnet0822 05.06.2020.

    Ma bogati, sad glumata "da ga bole leđa" samo da ne mora ići na Sud, a kad je krao onda ga nisu boljela ?!

  • 05.06.2020.

    Moze li se znati koju mu je to dijagnozu postavio dr. Breitenfeld? Za svaki bol postoje ljekovi, inekcije i blokade, tako da je ovaj doktor i njegova cudna dijagnoza jako upitna, drugim rjecima obadvoje rade od Suda sprdacinu, a „Doktor“ zlorabi svoju struku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare