Obavijesti

News

Komentari 63

Odgodili raspravu Sauchi, zbog problema s leđima privremeno je nesposoban dolaziti na sud

Odgodili raspravu Sauchi, zbog problema s leđima privremeno je nesposoban dolaziti na sud
1

Tomislav Saucha, predstojnik Ureda bivšeg premijera Milanovića optužen u aferi dnevnice, sudu je dostavio opsežnu medicinsku dokumentaciju. Suđenje se nastavlja za mjesec dana

VIDEO

Tomislav Saucha, predstojnik Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića, optužen s bivšom tajnicom Sandrom Zeljko u aferi "dnevnice", u petak ujutro nije se pojavio na suđenju na Županijskom sudu u Zagrebu. Svoj nedolazak ispričao je navodeći da zbog bolova u leđima nije u stanju doći na sud. U spis je predao opsežnu medicinsku dokumentaciju koju je, po nalogu suda, vještačio neurolog dr. Tomislav Breitenfeld.

U mišljenju koje je dostavio zaključio je da je Saucha zbog svojih tegoba doista privremeno raspravno nesposoban te da će moći prisustvovati raspravi za tri do četiri tjedna. rasprava je stoga odgođena, a suđenje se nastavlja početkom srpnja saslušanjem troje vještaka grafologa Centra za kriminalistička vještačenja Andreje Ledić, Damira Marića i Natalije Milanja Hribar.

Oni su vještačili sporne i nesporne Sauchine potpise na putnim nalozima i zaključili da većina vrlo vjerojatno gotovo sigurno pripada bivšem saborskom zastupniku. Pojasnili su i da se ne mogu decidirano izjasniti budući da je uglavnom riječ o jednostavnom parafnom potpisu te da je to najviši stupanj vjerojatnosti koji su mogli dati.

Podsjetimo, Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda lažirao putne naloge, zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Zeljko, koja je to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta. Ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na početku suđenja oboje su rekli da se ne osjećaju krivima.

Zamjenik ravnatelja Uskoka u imovinsko-pravnom zahtjevu traži da Saucha i Zeljko u proračun solidarno uplate gotovo 600.000 kuna, dok od Zeljko potražuju ostatak.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a