To je to što me zanima!

'Odluka da u državnoj upravi smiju raditi samo cijepljeni ili preboljeli protivna je Ustavu'

Takvu odluku vlada Janeza Janše donijela je sredinom rujna ove godine, ali nije stupila na snagu jer su sindikati zaposlenih od ustavnog suda tražili da se provjeri njena ustavnost
Vidi originalni članak

Slovenski ustavni sud u ponedjeljak je objavio pravorijek o tome da odluka slovenske vlade prema kojoj bi u službenim prostorijama državne uprave smjeli raditi samo oni koji su se cijepili protiv Covida-19 ili su bolest preležali i tako stekli imunitet "nije u skladu s ustavom".

Spomenutu odluku vlada Janeza Janše donijela je sredinom rujna ove godine, ali nije stupila na snagu jer su sindikati zaposlenih od ustavnog suda tražili da se provjeri njena ustavnost i do sada je bila samo "suspendirana" do konačnog pravorijeka.

TROŠIMO MILIJUNE NA LIJEKOVE Hrvati se 'dave' u tabletama: Ne želimo se cijepiti, a u 2020. smo popili 20.000 kutija Viagre

U svom pravorijeku ustavni suci su naveli da je takvozvani PC uvjet za dolazak na posao "znači samo cijepljeni i preboljeli" zapravo jednako određivanju cijepljenja kao "obvezujućeg" za zaposlene, te da se nešto takvo ne može propisivati podzakonskim aktima ili odlukama vlade nego zakonima, a u ovom slučaju da tu problematiku treba riješiti dopunama zukona o zaraznim bolestima.

Odredba vlade o PC uvjetu nije u skladu s 120. člankom slovenskog ustava i nije bila donesena u skladu sa zakonskim zahtjevima koje za cijepljenje zaposlenika određuje zakon o zaraznim bolestima, naveli su u obrazloženju ustavni suci.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 06.12.2021.

    Slovenci uskoro kreću s cjepljenjem djece od 5-11 godina

  • genadij500 06.12.2021.

    Ali će zato naš krš od suda naravno donijeti odluku suprotnu tome.

  • Orep 06.12.2021.

    Jel to onaj koji je čestitao Trupu na veličanstvenoj pobjedi prije godinu dana. Jedva dočekala domaća zalupana čeljad da tako nekakav izjavi glupariju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare