To je to što me zanima!

Haaški sud odlučio: Ratku Mladiću sudit će za genocid

Mladić i njegova obrana su iskoristili mogućnost koju Haaški sud ostavlja te su zatražili da se odbace točke vezane za genocid, kao i optužba za pojedine zločine
Vidi originalni članak

Pretresno vijeće Haaškog suda u utorak je odlučilo da će bivšem zapovjedniku Vojske Republike Srpske, Ratku Mladiću, suditi za ratne zločine

Vijeće nije razmotrilo prijedlog obrane o individualnim zločinima u brojnim točkama te su odbacili prijedlog o zapovjednoj odgovornosti. 

Zaključili su kako postoji dokaz da je u BiH bio genocid te da je postojala udružena kriminalna organizacija radi odstranjivanja ne Srba iz dijelova BiH.

Istaknuli su kako Ratko Mladić mora odgovarati po svim točkama optužnice.

Mladić i njegova obrana su iskoristili mogućnost koju Haaški sud ostavlja, te su zatražili da se odbace točke vezane za genocid, kao i optužba za više pojedinih zločina obuhvaćenih drugim točkama optužnice. 

Obrana je istaknula da optužba nije iznijela dokaze koji bi mogli dovesti do osuđujuće presude. 

Podsjetimo, Ratko Mladić je optužen za genocid i brojne druge zločine počinjene nad Bošnjacima, bosanskim Hrvatima i drugim nesrpskim civilima u BiH od svibnja 1992. do kraja 1995. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 223

  • CTEBAH 15.04.2014.

    Svi smo mi Ratko

  • hadzostrogi 15.04.2014.

    Haski tribunal je cirkus.

  • mdoroslo 15.04.2014.

    Trajat će, ali kad ga osude na doživotni zatvor bit će to bar mala satisfakcija preživjelima koji su izgubili nekoga radi njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare