To je to što me zanima!

Odluka u utorak: Uljanik u likvidaciju, a 3. maj u prodaju?

Vladajuća koalicija odlučuje hoće li ići u restrukturiranje ili u stečaj i likvidaciju. Likvidacija Uljanika znači gomilu radnika na burzi, ali bi i vrlo skupo restrukturiranje bilo posve neizvjesno
Vidi originalni članak

Osam i pol milijardi kuna koje bi trebalo uložiti u restrukturiranje Uljanika, zalogaj su koji će Vlada i vladajuća koalicija teško progutati. No zagrcnut će se i ako škver pošalju u stečaj, premda će trošak biti manji, oko 3,5 milijardi kuna. Andrej Plenković ne želi sam odlučiti o sudbini pulskog i riječkog škvera, pa će o njima raspravljati s članovima vladajuće koalicije u utorak, doznao je Jutarnji list, koji tvrdi kako Vlada neće pristati na restrukturiranje Uljanik grupe.

HORVAT POTVRDIO: 'Da bi Debeljak ušao u Uljanik, dugove moramo svesti na nulu'

Spašavat će 3. maj, u stečaju s restrukturiranjem ili bez njega, dok je Uljanik, kako sad stvari stoje, otpisan. Ta se operacija može izvesti tako da Uljanik proda 3. maj Brodosplitu Tomislava Debeljaka, partneru talijanskog Fincantierija, a pulski škver ide u likvidaciju. Oba rješenja nose i rizike. Likvidacija Uljanika znači gomilu radnika na burzi, ali bi i vrlo skupo restrukturiranje bilo posve neizvjesno.     

Idi na 24sata

Komentari 49

  • lale03348 10.03.2019.

    Eee to ce biti jos jedan veeeliki lopovluk i unistavanje dugogodisnje firme od vladajucih lopova hdz-a i njihovih nesposobnih uprava koje su sami namjestali da do kraja pokradu i uniste brodogradiliste,ali evo i ova pljacka i nepotizam ce proci sutke u narodu,,pa onda hdz-ci samo naprijed u unistavanju drzave i raseljavanju naroda.

  • jo2hn8ny 10.03.2019.

    Tko je vidio graditi brodove za HRM kao i putničke, te teretne. Sada su IN hoteli i marine, kao i uvoz hrane za iste te, a ne proizvodnja hrane na našim opustošenim oranicama diljem lijepe Slavonije.

  • morejadransko 10.03.2019.

    Ništa od toga... Rijeka hoteli, pula elitna marina... Znam to još od 2013. Živi bili pa vidili

Komentiraj...
Vidi sve komentare