To je to što me zanima!

Odmazda za napade: Irak je bombardirao položaje ISIL-a

Mjesto Abu Kamal se nalazi u pokrajini Deir Ezzor i uglavnom je pod kontrolom IS-a, a nalazi se sedam kilometara od iračke granice, dok se Hosaiba nalazi između Iraka i Sirije
Vidi originalni članak

Iračko zrakoplovstvo je bombardiralo položaje džihadističke skupine Islamska država (IS) u susjednoj Siriji, rekao je u petak premijer Haider Al-Abadi u znak odmazde za nedavne bombaške napade u Bagdadu.

- Naredili smo zapovjedništvu zrakoplovstva da bombardira položaje terorista Islamske države u Hosaibi i Abu Kamal, na sirijskom teritoriju - naveo je premijer u priopćenju.

 -Operacija je uspješno provedena -  dodao je i precizirao da su mete bile povezane s nedavnim napadima u Bagdadu, bez daljnjih pojedinosti.

Iračko zapovjedništvo zajedničkih operacija je navelo da su bombardiranja izvedena u petak.

Mjesto Abu Kamal se nalazi u pokrajini Deir Ezzor i uglavnom je pod kontrolom IS-a, a nalazi se sedam kilometara od iračke granice, dok se Hosaiba nalazi između Iraka i Sirije.

Jedan neimenovani dužnosnik službi sigurnosti je rekao da se radi o prvom napadu iračkog zrakoplovstva na mete IS-a u Siriji.

Sunitska ekstremistička skupina je 2014. zauzela velika područja na iračkom teritoriju, ali iračke snage su od tada u nekoliko ofenziva vratile veliki dio  teritorija.

Džihadisti se i dalje lako kreću u pustinjskim predjelima, od kuda vode napade na snage sigurnosti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Provokator2322 24.02.2017.

    Iračka vojska nakon Mosula treba nastaviti prema Siriji i počistiti sve pobunjenike

Komentiraj...
Vidi sve komentare