To je to što me zanima!

Odobre li Fani gradnju, splitska oporba tužit će gradske službe

Joško Dvornik (HNS) kaže da je grad taoc obitelji Kerum. Goran Kovačević pita se zašto nema sjednica Gradskog vijeća te da nije poznato stanje gradskih financija
Vidi originalni članak

Splitski gradski vijećnici SDP-a i HNS-a tužit će službe Grada Splita, ako odobre gradnju restorana Fani Horvat na Marjanu. Napominju i kako je njezina tvrtka i investitor Latebra upitnog financijskog rejtinga jer je u 2010. godini uprihodila samo 9 kuna, a imala 10 milijuna kuna obveza. 

- Dokle ide moralni pad ove administracije i gradonačelnika koji se ponaša kao moderni Franjo Tahi?! Misli da može raditi što mu padne na pamet i maltretirati građane ovog grada samo za svoje interese i svog klana, u kojem su obitelj i službenici gradskih službi - kazao je Ivo Baldasar, SDP-ov gradski vijećnik, na konferenciji za novinare u četvrtak.

Kerumovi oporbeni vijećnici uzdaju se da će nova ministarstva graditeljstva i okoliša spriječiti gradnju restorana u zaštićenoj Park šumi Marjan. Posebice jer su se gradske službe oglušile na zaključke sa sjednice Gradskog vijeća iz veljače kojima se brani izdavanje akata za gradnju u Park šumi Marjan. Zamjeraju i nerad Gradskom vijeću kojem je na čelu gradonačelnikova sestra Nevenka Bečić. Ove je godine sazvala samo pet redovitih sjednica. 

- Nema sjednica, a ne znamo stanje gradskih financija?! Špekulira se da je Grad pred slomom. Rebalans proračuna nije napravljen, a  u studenom su nije održala sjenica vjerojatno zbog toga jer su gradonačelnik Kerum i sestra šetali po skupovima HDZ-a i pjevali na binama – rekao je Goran Kovačević iz HNS-a.

Joško Dvornik, čelnik splitskog HNS-a, istaknuo je kako je Split taoc obitelji Kerum koja je javni interes pretvorila u privatni. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • user_107246 18.12.2011.

    A di će bidna gradit kad u brdu nema mista ...

  • VUKSIC 17.12.2011.

    vidis da je zuta dobila je samonelu od stari jaja fuj fuj fuj i fuj kako jadno

  • ovcaman 16.12.2011.

    Glasali ste za njega i to vam je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare