To je to što me zanima!

Odobreno gotovo šest tisuća stipendija za djecu branitelja

Vlada je u srijedu na sjednici dala suglasnost na odluke o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2015. godinu
Vidi originalni članak

Upravni odbor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata odobrio je nešto manje od šest tisuća stipendija te je odmah pokrenut postupak slanja ugovora o stipendiranju s obzirom na rokove za predaju prijava za smještaj u studentske domove, priopćilo je u srijedu Ministarstvo branitelja.

Vlada je u srijedu na sjednici dala suglasnost na odluke o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2015. godinu, odnosno 12,3 milijuna kuna, za stipendije djeci stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja.

Sukladno toj suglasnosti, Upravni odbora Fonda, uvažavajući uvjete natječaja, odobrio je u srijedu 5897 stipendija za školsku odnosno akademsku godinu 2015./2016., a lista kandidata koji udovoljavaju formalnim uvjetima natječaja objavljena je na web stranicama Ministarstva branitelja - https://branitelji.gov.hr/.

Imajući u vidu rokove za predaju prijava za smještaj u studentske domove, slanje Ugovora o dodjeli stipendija predstavlja prioritet te će se s postupkom započeti odmah, navodi se u priopćenju Ministarstva branitelja.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Karmen Kličinović 07.07.2016.

    Neka im se odobri jos toliko stipendija, podrzavam to! Ali onda neka im se zabrani prijavljivanje na drzavnu stipendiju, jer zasto bi tamo dobivali dodatne bodove i zauzimali nekome misto, a s druge strane, vamo su svi prijavljeni dobili stipendiju?? Bezobrazno do bola...

  • kozaribok 06.07.2016.

    Od tih 6000 barem pola ih je lažnjaka

  • Usora1 06.07.2016.

    "Fond hrvatskih branitelja" > a odakle priticu sredstva? suglasan sam da je potrebna skrb za ranjene, bolesne i pogotovo obitelji poginulih, skrb dostatna dostojanstvenog zivota u sto se ubraja i obrazovanje njih i njihove djece. no zasto povlastice novim narastajima, ne cini li mo time nepravdu onim ciji roditelji nisu nosioci tog statusa ili onim kojima je taj status nepravedno uskracen. ne idemo li u smjeru kao i bivsa drzava koja i danas ima vise ratnih mirovina nego sto su partizani "45 imali vojnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare