To je to što me zanima!

'Nemojte jesti šunku i jaja za Uskrs, ima finih veganskih jela'

Većina jaja i dalje dolazi iz kaveznog uzgoja, u kojemu je prostor za jednu kokoš tek neznatno veći od površine A4 papira, upozoravaju Prijatelji životinja
Vidi originalni članak

Oko 30 milijuna komada jaja iz kaveznog uzgoja proda se u Hrvatskoj za vrijeme uskršnjih blagdana, priopćila je u srijedu udruga Prijatelji životinja te predložila drugačiji Uskrs bez "proizvoda okrutnosti" na stolu.

Prijatelji životinja napominju da se u Hrvatskoj godišnje proda 750 milijuna komada jaja, od čega samo u vrijeme uskrsnih blagdana oko 30 milijuna jaja. Većina te goleme količine jaja i dalje dolazi iz kaveznog uzgoja, u kojemu je prostor za jednu kokoš tek neznatno veći od površine A4 papira, upozorava udruga.

- Uskrsni blagdani su vrijeme kada se nemilice troše jaja, a malo tko razmišlja odakle ona dolaze i koju cijenu zbog toga plaćaju životinje, okoliš i, u konačnici, naše zdravlje. Smisao proslave Uskrsa je pobjeda života nad smrću, što je u suprotnosti s praksom da se radi te proslave iskorištava i ubija najveći broj kokoši, pilića, svinja i drugih životinja kako bi se na stolovima našli jaja, šunke i kolači s jajima. Uskrsni blagdani mogu se i trebaju proslaviti bez tradicionalne okrutnosti prema životinjama, stoji u priopćenju.

Prijatelji životinja apeliraju da se blagdani provedu bez "proizvoda okrutnosti" na stolu.

- Umjesto kokošjih jaja za bojanje se mogu izabrati drvena jaja, tijekom blagdana na stolu mogu biti veganska jela, a umjesto kupnje kunića ili pilića kao zabave za djecu mogu se udomiti napuštene životinje, navode u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • AdrianoDržić 20.04.2019.

    Hrvati,i opet,jedan od ili bolje receno broj jedan narod s razinom IQ-a.Cim netko nesto kaze,odmah su uvrijedeni i nameće im se.Za pocetak slavite izmisljeni blagdan,kontolirana masa s praznim glavama.

  • Antares777 18.04.2019.

    Ekipa odfakajte.... za Uskrs ću kao i uvijek jesti jaja, šunku, luk, bakalar da nije i on na vašoj listi mučenih životinja, ... a vi pričajte borbene....

  • ramokatolik 17.04.2019.

    Zašto svi bolesnici misle da se zdravi ljudi moraju liječiti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare