To je to što me zanima!

Odugovlače: Imunološki još čeka dozvolu za krvnu plazmu

Agencija za lijekove već tri mjeseca iznosi primjedbe Imunološkom zavodu kako da vrate dozvolu za proizvodnju krvnih derivata. HALMED kaže da je postupak u tijeku
Vidi originalni članak

Zbog neodgovarajućih uvjeta proizvodnje, koji nisu udovoljavali zakonima i pravilnicima vezanim za tržište lijekova, Hrvatska agencija za lijekove (HALMED) prije dvije godine uskratila je Imunološkom zavodu proizvodnju krvnih derivata.

Iako su u lipnju krenule inspekcije s ciljem vraćanja proizvodne dozvole za obradu krvne plazme u lijekove, do toga još nije došlo. Nakon inspekcije, HALMED je Imunološkom poslao nedostatke koje je potrebno ukloniti.

- Očitovali smo se o tim nedostacima - rekla nam je sindikalistica Imunološkog zavoda Lidija Jagarinec. 

U HALMED-u kažu da je postupak još u tijeku i da teško mogu znati kad će sve biti gotovo. 

“Na jedan dio nedostataka su odgovorili, a na drugi dio nisu”, rekla je glasnogovornica Jasminka Tadin. Iako je Vlada u srpnju Imunološki zavod odlučila proglasiti javnom ustanovom, još se ne zna planira li i kad uložiti u novi proizvodni pogon za preradu plazme koja je i pet puta zdravija nego u EU.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • svejedobro 27.09.2015.

    Ove iz HALMEDA treba po smrt poslati koliko su brzi!

  • fredaster 27.09.2015.

    cejte, decki, morate biti strpljivi i ne delajte bedastoce!

  • šator 26.09.2015.

    ovi iz imunoloskom se igraju njima je bitno da se fotkaju i samo placu pred izbore sve nemaju a sta imamo mi kada samo politicki rat vodite ko vas stalno gura ,da se pokazete dobro da vas nisu zatvorili ,a necete dugo ako vam dode hdz ,odmah cete biti zatvoreni mislite da hdz ima vrece sa novce i samo ce n vama dijeliti zajeb,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare