To je to što me zanima!

Odvjetnička komora istražuje Šavorića i još dva odvjetnika

Iz e-mailova koje je objavio Index vidljivo je da su Boris Šavorić, Toni Smrček i Tin Dolički sudjelovali u pisanju Zakona. Istovremeno odvjetnički ured Šavorić bio je pravni zastupnik VTB-a
Vidi originalni članak

Zbog netransparentnog sudjelovanja u izradi lex Agrokora, kasnijeg netransparentnog sudjelovanja u radu izvanredne uprave, mijenjanjem strana zastupanih u cijelom procesu, te paralelnim radom za Agrokorove vjerovnike kao što su Sberbanka i VTB, Hrvatska odvjetnička komora pokrenula je disciplinski postupak protiv odvjetnika - Tina Doličkog, Borisa Šavorića i Tonija Smrčeka

OBJAVLJENI NOVI MAILOVI Od ruske VTB banke Šavorić je trebao dobiti 640 tisuća kuna

Sumnjiči ih se za nesavjesno i nestručno obavljanje poslova, a Šavorića i za odavanje odvjetničke tajne.

Priopćenje Odvjetničke komore prenosimo u cijelosti:

Nakon provedenih izvida, utvrđeno je za odvjetnika  Borisa Šavorića postojanje osnova sumnje da bi počinio težu povredu dužnosti i ugleda odvjetništva iz čl. 96. toč. 5 i 7. Statuta Hrvatske odvjetničke komore. 

Za odvjetnika Tonija Smrčeka utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da bi počinio težu povredu dužnosti i ugleda odvjetništva iz čl. 96. toč. 5 Statuta Hrvatske odvjetničke komore.

PLENKOVIĆ: 'Spot je sniman u Šavorićevom uredu, to je bio slučajni odabir'

U drugom postupku, utvrđeno je za odvjetnika Tina Doličkog postojanje osnova sumnje da bi počinio težu povredu dužnosti i ugleda odvjetništva iz čl. 96. toč. 5 Statuta Hrvatske odvjetničke komore.

U disciplinskim postupcima pokrenutim radi navedenih osnova sumnji, provesti će se daljnje radnje radi donošenja odluke o tome je li postoji osnovana sumnja dostatna za podizanje optužnice protiv imenovanih odvjetnika.

MARTINA OTIŠLA, A MILIJUNI IM OSTALI... Otkrivamo: Savjetnicima Borg grupe po 7923 kn - svaki dan!

Disciplinska tijela Hrvatske odvjetničke komore (Disciplinsko tužiteljstvo, Disciplinski sud i Viši disciplinski sud) samostalna su i neovisna u svom radu, članovi tih tijela izabrani su izravno od strane Skupštine HOK i o svom radu podnose izvješće jedino Skupštini HOK. Niti jedno drugo tijelo HOK (Upravni odbor HOK, Izvršni odbor HOK, Predsjednik HOK i dr.) ne može i ne smije utjecati na rad disciplinskih tijela HOK.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • bcelija 23.05.2018.

    Sad su na.....grabusili, morat' će si uzeti odvjetnike!? Opeljušit će ih!!! Baš mi ih ža'.

  • 22.05.2018.

    Nikad do sad vrana vrani nije iskopala oči pa neće ni ovaj put...

  • efteling 22.05.2018.

    Bilo bi lepo cuti od Plenkija sto misli o ovome?da mu udruzenje advokata hoce izbaciti coveka koji mu je pisao zakon...sto rece Todoric,van drzavnih institucija jer drzavne institucije su glupe,neobrazovane i nemaju taj kapacitet ovog Savorica...no dobro juce Savoric sutra mozda ja dodjem na red pisati zakone Hrvatske drzave...i naravno sebe obezbedio vasom lovom...I tako Hrvatska postaje obecana zemlja umesto Amera...

Komentiraj...
Vidi sve komentare