To je to što me zanima!

Odvjetnik: Nema dokaza da je američki vojnik ubio 16 civila

Svi smo čuli za optužbe. Ne znam je li vlada išta od toga dokazala. Nema nikakvih forenzičkih dokaza, ni priznanja, kaže Browne. Slučaj bi mogao potrajati 2 godine
Vidi originalni članak

Američke vlasti nemaju dokaze o tome što se uistinu dogodilo te večeri kada je američki vojnik ubio 16 civila u Afganistanu, rekao je odvjetnik osumnjičenog narednika Roberta Balesa (38).

- Nemaju dokaza za gotovo ništa - rekao je odvjetnik John Henry Browne nakon drugog susreta s Balesom u vojnom pritvoru u Kansasu.

Browne je rekao da je ukupno 11 sati raspravljao s Balesom o događajima 11. ožujka kada je on navodno odšetao iz svoje baze u Afganistanu i upucao 16 civila, među kojima devetoro djece i tri žene.

Optužnica bi trebala biti podignuta u četvrtak, rekao je Browne, dodajući kako očekuje da će njegovog klijenta optužiti za 'ubojstvo i hrpu ostalih stvari'.

Odvjetnik smatra da bi cijeli slučaj mogao potrajati i više od dvije godine.

- Ne znam koje dokaze imaju. Svi smo čuli za optužbe. Ne znam je li vlada išta od toga dokazala. Nema nikakvih forenzičkih dokaza, a nema ni priznanja - rekao je Browne.

Odvjetnik kaže da je Bales još uvijek u stanju šoka, no opisuje ga kao nesebičnog slugu američkih vojnih snaga koji  ni u jednom trenutku nije požalio što je vojnik. Prvo što me pitao da li mu je obitelj na sigurnom i zaštićena.

Browne se osvrnuo i na spomenute financijske probleme Balesa. - Da, ima financijske probleme, ali zbog toga se ne ubijaju žene i djeca - rekao je odvjetnik dodajući kako je dobio stotine mailova podrške, čak i od nekih generala i vojnih lica koji su ,mu zaželjeli sreću u ovom slučaju.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • MLADEN_5 21.03.2012.

    SLUCAJ BI BIO MNOGO KRACI, KAD BI I ODVJETNIK BIO U RUKAMA AFGANISTANACA.SVE BI MU BILO JASNO U VRLO KRATKOM VREMENU.

  • brpljok 21.03.2012.

    Rješit će ameri da na kraju ispadne da su se Afgani sami poubijali radi koze

  • filister 21.03.2012.

    Jos ce vojnik dobiti nagradu za zivotno djelo, ipak su mu pred ocima sje*ali kolegu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare