Obavijesti

News

Komentari 17

Odvjetnik: Nema dokaza da je američki vojnik ubio 16 civila

Odvjetnik: Nema dokaza da je američki vojnik ubio 16 civila
1

Svi smo čuli za optužbe. Ne znam je li vlada išta od toga dokazala. Nema nikakvih forenzičkih dokaza, ni priznanja, kaže Browne. Slučaj bi mogao potrajati 2 godine

VIDEO

Američke vlasti nemaju dokaze o tome što se uistinu dogodilo te večeri kada je američki vojnik ubio 16 civila u Afganistanu, rekao je odvjetnik osumnjičenog narednika Roberta Balesa (38).

- Nemaju dokaza za gotovo ništa - rekao je odvjetnik John Henry Browne nakon drugog susreta s Balesom u vojnom pritvoru u Kansasu.

Browne je rekao da je ukupno 11 sati raspravljao s Balesom o događajima 11. ožujka kada je on navodno odšetao iz svoje baze u Afganistanu i upucao 16 civila, među kojima devetoro djece i tri žene.

Optužnica bi trebala biti podignuta u četvrtak, rekao je Browne, dodajući kako očekuje da će njegovog klijenta optužiti za 'ubojstvo i hrpu ostalih stvari'.

Odvjetnik smatra da bi cijeli slučaj mogao potrajati i više od dvije godine.

- Ne znam koje dokaze imaju. Svi smo čuli za optužbe. Ne znam je li vlada išta od toga dokazala. Nema nikakvih forenzičkih dokaza, a nema ni priznanja - rekao je Browne.

Odvjetnik kaže da je Bales još uvijek u stanju šoka, no opisuje ga kao nesebičnog slugu američkih vojnih snaga koji  ni u jednom trenutku nije požalio što je vojnik. Prvo što me pitao da li mu je obitelj na sigurnom i zaštićena.

Browne se osvrnuo i na spomenute financijske probleme Balesa. - Da, ima financijske probleme, ali zbog toga se ne ubijaju žene i djeca - rekao je odvjetnik dodajući kako je dobio stotine mailova podrške, čak i od nekih generala i vojnih lica koji su ,mu zaželjeli sreću u ovom slučaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...