To je to što me zanima!

Odvrću mu vijke: Crveni Fićo preživio tenk, ali vandale ne

Ponovno ga gaze: Osječkom simbolu borbe protiv JNA, djeca skaču po krovu, odvrću mu vijke i prljaju ga. Ni videonadzor nije spriječio vandale da ga uništavaju
Vidi originalni članak

Iako je svečano otkriven prije svega dva mjeseca, osječki Fićo, simbol hrvatske borbe protiv okupatora, već je dva puta bio na ravnanju krova, a dijelovi su vareni i na tenku. Ni videonadzor koji je u međuvremenu postavljen nije spriječio vandale da uništavaju spomenik na legandarnog crvenog Fiću kojega je 1991. pregazio tenk JNA, piše Tportal. Ne osvrću se ni na prijetnje prekršajnim sankcijama ukoliko zaprljaju ili oštete umjetničku instalaciju.

- Djeca skaču po krovu, vješaju se rukama po tenkovskoj cijevi, odvrću vijke te prljaju vozila - očajan je Miljenko Kolobarić, predsjednik osječke HVIDR-e koji je inicirao postavljenje spomenika. U njegovoj viziji, Fićo nakon 20 godina gazi tenk. Osmislili su i majice s otisnutim motivima crvenog Fiće, čija će cijena biti simbolična. Fićo ima i svoj blog na kojemu kritizira društvene prilike.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • mali toćak 25.08.2011.

    udri po džepu roditelja žešće pa će i oni djeci pljuske :)

  • MIMO_1 25.08.2011.

    Cestitam onome ko je ovakav spomenik napravio. Fico je auto koji se vozi u mnogim zemljama. Imam i ja ficu crvenog i cim se skupe djelovi pocinje slaganje. Mladi ljudi su osnovali forum i klub zato jer vole taj auto. Ove kaj unistavaju tuđu muku treba kazit najstroze i djecu i njihove roditelje. Jer unistavat nesto sto je na hrvatskom tlu je koda se unistava drzava. Nebu druge nego postavit zastitara da cuva to.

  • MIMO_1 25.08.2011.

    Fico je auto koji su mnoge generacije voljele. Oni koji ga imaju danas i oni koju su osnovali fico forum i klub bi trebali biti jugonostlgicari onda a nisu. Ja imam crvenog ficu i skupljam djelove da ga uredim. Ove kaj unistavaju ovakve spomenike treba kaznit i novcano pa ak treba i zatvorom. Gazit ficu tenk unistavat je jednako koda unistavas hrvatsku. A zasto su ju onda branili?

Komentiraj...
Vidi sve komentare