To je to što me zanima!

Agrokor: Nemamo nikakvih poreznih dugova prema državi

Agrokor godišnje hrvatskoj državi plaća 3 milijarde kuna poreza, od čega više od polovine ide na PDV, nakon toga veći dio na doprinose, dok je ostatak porez na dobit, kažu iz te kompanije
Vidi originalni članak

Agrokor Ivice Todorića koji je puštao veoma šture informacije tijekom zadnjih dana, reagirao je na napise o poreznom dugu prema državi. Opovrgnuli su da su bilo što dužni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Agrokor godišnje hrvatskoj državi plaća 3 milijarde kuna poreza, od čega više od polovine ide na PDV, nakon toga veći dio na doprinose, dok je ostatak porez na dobit. Konstrukcije da je Agrokor dužan 6 milijardi kuna značile bi da 2 godine nije platio porez državi, a istina je da na današnji dan Agrokor nema dospjelih obveza što se tiče poreza prema hrvatskoj državi - priopćili su iz koncerna.

Kako nadalje neslužbeno doznajemo od sugovornika bliskih upravi koncerna Ivice Todorića, netočno je da očekuju bilo kakvu pomoć države.

Na sastanku u Vladi nije tražena nikakva pomoć države niti će se ubuduće tražiti. Kažu da je sastanak održan na zahtjev Vlade da ih se izvijesti o situaciji u tvrtki.

Kako prema državi nema dugovanja, nastavlja, njen utjecaj na predstečajne nagodbe i kada bi ih bilo je zanemariv. 
Potvrđeno nam je da će biti "vlasničkog restrukturiranja" i da je moguće da će određeni kreditori, a jedan od većih je Sberbank, ući u suvlasništvo Agrokora.

Idi na 24sata

Komentari 175

  • grumla 20.03.2017.

    Da možda je Linić predstećajnom nagodom otpisao nagomilane dugove.

  • Dalibor0704 20.03.2017.

    Da meni poklone godišnje nekoliko stotina milijuna kuna, i ja bih bio uspješan poduzetnik. To što ne plaća dobavljače, nikome ništa. Meni bi za tako nešto stigla ovrha za 3 tjedna. Kao i u socijalizmu, svi smo jednaki, ali neki su jednakiji od drugih. Glup narod će opet glasati za iste vladare.

  • pčela 18.03.2017.

    Zašto ja u to ne vjerujem?

Komentiraj...
Vidi sve komentare