To je to što me zanima!

Oglasio se i Kolar: 'Podržite Peđu, radite za dobrobit SDP-a'

Pripreme za lokalne izbore su morale krenuti još jučer, a svako odgađanje ili nastavak unutarnjih sukoba imat će pogubne posljedice za stranku, napisao je Grbinov protukandidat na unutarstranačkim izborima
Vidi originalni članak

U SDP-ovu agoniju javno se uključio i Željko Kolar, kandidat za predsjednika stranke na upravo završenim izborima, u kojima je u drugom krugu izgubio od Peđe Grbina.

Pozvao je članove da podrže novog šefa, a njegov status sa Facebooka prenosimo u cijelosti.

S velikom pozornošću i priličnom zebnjom pratim aktualne događaje u SDP Hrvatske. Nažalost, čini se kako se nakon izbora nastavljaju stari ratovi, a promjena se pokazala izrazito teškom. Protagonisti sukoba su slični ili isti, samo su zamijenili uloge. Kao i u svakom sukobu, krivnja nikad nije jednodimenzionalna. U netom završenoj izbornoj utrci svi mi kandidati za predsjednika SDP-a javno smo govorili da razgovori i dogovor jednostavno nemaju alternative. Zbog toga pozivam sve aktere ovog sukoba da pronađu zajednički jezik i dogovore način funkcioniranja novog vodstva stranke i stranačkog saborskog Kluba.

Ovaj dogovor bitan je iz nekoliko važnih razloga koje uvijek iznova ističem. Sukobe trebamo završiti dogovorom i prestati se baviti sami sobom; novo vodstvo ima izborni legitimitet, jednako kao što saborski zastupnici imaju legitimitet općih izbora, te se bez dogovora neće pronaći rješenje osim cijepanja Kluba. To bi dovelo do značajnog smanjenja utjecaja stranke u predstavničkom tijelu, što je nepotrebno i vrlo pogubno za stranku. Nadalje, pripreme za lokalne izbore su morale krenuti još jučer, a svako odgađanje ili nastavak unutarnjih sukoba imat će pogubne posljedice za stranku, za izborne šanse naših kolegica i kolega koji se bore za osvajanje i očuvanje vlasti u općinama, gradovima i županijama. Svi moraju shvatiti kako nema revitalizacije stranke, njezine organizacijske i programske konsolidacije, na podjelama i sukobima, već isključivo na razgovorima, raspravama i dogovorima.

Pozivam sve aktere da se zapitaju treba li im ovo doista? Pozivam ih da razmisle o tome što mogu učiniti za svoju stranku i cijelu lijevu političku scenu, te što mogu napraviti za svoju državu. Svaki odgovor koji ne uključuje razgovore i dogovore, put je u produbljivanje sukoba i slabljenje SDP-a. Samo konstruktivnim pristupom, komunikacijom glavnih sukobljenih aktera i dogovorom će na ova pitanja biti lako odgovoriti. Ukratko, nije bitno što SDP treba napraviti za svakoga od vas koji ste uključeni u podjele, već što vi osobno možete učiniti za naš SDP! Sadašnje pozicije govore da je na snazi obrnuta logika, koja potiče sukobe i podjele, a u takvim odnosima i sukobima nema pobjednika, već smo svi gubitnici.

Pozivam sve članice i članove Glavnog odbora  SDP-a da u subotu podrže nova kadrovska rješenja koja je donio izabrani predsjednik Peđa Grbin i da konačno počnemo raditi na dobrobit našeg SDP-a i naše Republike Hrvatske!

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Smoke_on_the_Water 08.10.2020.

    Kolar tako zbori jer mu Peđa ne može ništa a još gori imidž SDP-a mogao bi ga koštati izbora za župana. Kako ovaj lik može biti socijaldemokrata? Može biti proleter, revolucionar, partizan, seljak bez_ zemljaš ali demokrata sa socijalno osjetljivim čulima nikako.

  • gvagec 08.10.2020.

    Jel, grbin je pobjedio a gdije je problem. Zato što je iz Istre jedino mjesto gdije su normalni Hrvati. Samo naprijed Grbine riješi se svi onih napasnih i zloslutnih. Imač moju podršku Moslavina d.o.o.

  • SVEZADOM 08.10.2020.

    Jedina iskrena dobrobit bi bila gasenje te komunisticke partije

Komentiraj...
Vidi sve komentare