To je to što me zanima!

O.J. Simpsona proglasili krivim za otmicu i pljačku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
O.J. je proglašen krivim za svaku od 12 točaka optužnice, a za svaku od njih može dobiti do 30 godina. Kazna će mu se izreći petog prosinca
Vidi originalni članak

Bivšu zvijezdu američkog nogometa, O.J. Simpsona (60) porota u Las Vegasu proglasila je krivim zbog oružane pljačke i otmice prodavača vrijednih sportskih suvenira u hotelu u Las Vegasu. O.J.-u prijeti kazna doživotnog zatvora budući da je proglašen krivim po svih 12 točaka optužnice, a po svakoj može dobiti maksimalnih 30 godina zatvora. U američkom sustavu, kazne se ne izdržavaju istovremeno već se zbrajaju. O.J. je lani u rujnu sa petero svojih prijatelja s vatrenim oružjem u ruci oteo preprodavačima osobne sportske suvenire za koje je tvrdio da zapravo pripadaju njemu. Četvero od njegovih suoptuženika priznalo je krivnju te su pristali svjedočiti protiv njega. Sudac je odbio zahtjev njegovih odvjetnika za oslobađanje uz jamčevinu, a bivšeg sportaša su iz sudnice ispratili u lisicama. Presudit će mu 5. prosinca. O. J. je već ranije imao problema sa zakonom kada je 1994. godine bio optužen za ubojstvo bivše supruge Nicole Brown i njenog prijatelja Rona Goldmana. Kontrovezno suđenje trajalo je oko godinu dana. Oslobodili su ga zbog nedovoljno dokaza.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • san02 05.10.2008.

    Ako je zaista ubio svoju ženu, pravda će biti zadovoljena... Malo kasno, ali...

  • sanja4 05.10.2008.

    ja ne razumim šta ovo sve njemu triba!?????

  • barunpero 05.10.2008.

    mrbajo ti si upoznao sve igrače američkog nogometa pa znaš da su svi nasilnici, daj pokrij se ušima i šuti. DRŽI SE O.J.

Komentiraj...
Vidi sve komentare