To je to što me zanima!

Oko koje je izgubila u nesreći zamijeniti će s web kamerom

Američka umjetnica želi umjesto oka, kojeg je izgubila u prometnoj nesreći, staviti web kameru. Kamera će biti optimizirana za web i moći će poslužiti kao fotoaparat
Vidi originalni članak

Tanya Vlach, popularna umjetnica iz San Francisca, doživjela je stravičnu prometnu nesreću u kojoj je izgubila oko. Nakon nesreće bila je očajna i nije znala kako će nastaviti svoju karijeru vizualne umjetnice. Nakon puno razmišljanja shvatila je da joj umjetno oko može biti velika inspiracija, piše Daily Mail.

Došla je na ideju da u umjetno oko ugradi web kameru koja će imati senzore koji će reagirati na treptanje, omogućujući kameri da zabilježi slike, zumira, fokusira... Zjenica bi bila osjetljiva na svijetlo kao i ljudsko oko, a imalo bi i funkciju za geo-označavanje i prepoznavanje lica.

No, naravno tako nešto košta jako puno pa Tanya prikuplja novac, a zainteresirani za ideju su mnogi znanstvenici kao i ljudi bez jednog ili čak oba oka. Tanya planira izdati grafički roman, eksperimentalni dokumentarac i web seriju sve uz pomoć svoje proteze.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • jazz_baa 07.08.2011.

    kakva dosjetljiva umjetnica :) ima jos jedan talent inovativnost

  • BrunoMrgood 07.08.2011.

    Naravno da njoj ovo nece pomoci da ista vidi, to je samo umjetnicki koncept, pa ce na taj nacin snimati okolinu. Naslov je lose pogodje, ali kao i uvijek, zutilo...

  • DRITO_KONJ 02.08.2011.

    Njoj nista ne moze otici u zaborav, sve dokumentira a na kicmi hardulja od par tera i eto ti bionic woman!

Komentiraj...
Vidi sve komentare