To je to što me zanima!

Oko Zagreba se sve urušava: Bez vode su, a odnosi im kuće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Stanovnicima sela Dubranec kod Velike Gorice prijete opasna klizišta. Nedavne kiše napravile su goleme štete na kućama koje do danas nisu dobile vodovod
Vidi originalni članak

Sve se urušava. Svaku večer molim Boga da kiša opet ne padne i da mi kuća ne propadne, u očaju kaže stanovnica Dubranca kraj Velike Gorice Jasna Salopek (63).

Stanovnicima sela Dubranec prijete opasna klizišta. Nedavne jake kiše napravile su goleme štete, a stanovnici mole vlasti da se proglasi elementarna nepogoda.

- Životno smo ugroženi - ističe Jasna, koja u Dubrancu živi već osam godina. Kišni odroni joj propadaju uz terasu kuće. I ostatak sela je ugrožen.

Već 20 godina nemaju pitke vode

Njenoj susjedi nedavne kiše poplavile su konobu. U njoj je voda do koljena. Voćnjaci u selu su stradali, a i lokalno groblje je pred propadanjem. Tragično je da Dubranec već 20 godina nema pitke vode. Ljudi u selu skupljaju kišnicu za pranje, a za pitku vodu moraju ići na izvor udaljen čak deset kilometara.

- U općini su nam rekli da se selimo, a do gradonačelnika Velike Gorice ne možemo doći - dodala je Jasna.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • liliana 27.09.2014.

    Uopće ih ne žalim,kome bi palo na pamet tamo gradit kuću.

  • liliana 27.09.2014.

    Jadni ljudi,ali da ne razmišljaju puno istina je.Nikad ne bih gradila kuću na obrovu.To možeš očekivati.Gradit kuću na kosini,pa to je van pameti.

  • anita blažević 26.09.2014.

    vladajuci pocnite malo misliti na te jadne ljude a ne samo na svoju guzicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare