To je to što me zanima!

Okršaj crvenih i crnih: Vraćaju se ideološkoj borbi iz prošlosti

Tomislav Karamarko je počeo žestoku idejnu borbu protiv "crvene peronospore". Napao je Bitku na Sutjesci, a Zoran Milanović opalio je po crnim košuljama...
Vidi originalni članak

Pitate li me načelno: ‘Ustaše ili partizani?’, reći ću vam jasno: ‘Partizani’. Ali pitate li me u koju bih vojsku 1941. otišao u rat, to bi ovisilo o nizu stvari, rekao je prije pet godina Zoran Milanović, tad samo šef SDP-a.

Nakon dolaska na vlast Milanović je svojim ljudima stavio embargo na otvaranje tema iz Drugog svjetskog rata, i taj je embargo bio pametan - sve dok je trajao. Ivo Sanader okretao se žestokoj ideološkoj retorici, utemeljenoj na podjelama iz Drugog svjetskoga rata, vrlo rijetko i savršeno dozirano - samo u vrijeme kampanje. Sanader je time desnom biračkom tijelu slao legitimacijsku poruku - zna se tko smo, odakle dolazimo i kamo idemo...

Za razliku od Sanadera, koji je desničario prigodničarski i makijavelistički, Tomislav Karamarko od uspona na vrh HDZ-a počeo je žestoku idejnu borbu protiv “crvene peronospore”, “Žikina kola” i sličnih lijevih skretanja, ne skrećući pažnju na druge teme. Karamarkovi govori o životnim temama proizvode učinak nindžina lica - tko god ga vidi, mora umrijeti. Zasad nijedan živi svjedok ne može navesti što Karamarko misli o prodaji Brodosplita Danku Končaru i nastavku privatizacije brodogradilišta, kralježnice hrvatske industrije.

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 119

  • spirit lamp 15.04.2013.

    Kad HDZ, HSP i povremeno SDP ne bi stalno vadili 1941. i 1945. iz rukava, nitko se vise tih bijednih godina ne bi ni sjecao.

  • pitončina 14.04.2013.

    sta su igrali manchester utd i newcastle?

  • SmiljanVajdić 14.04.2013.

    zato nam tak dobro ide u državi jer svi još žive u 1945 a ne vide kaj se dešava danas.ali nema veze riješit če se to 2088g.

Komentiraj...
Vidi sve komentare