To je to što me zanima!

Okršaj Hrvatica i Slovenki, čije to bake rade najbolje štrukle?

Ovogodišnja Štruklijada održat će se u subotu, 7. srpnja u Muzeju Staro selo u Kumrovcu, s početkom u 13 sati. Organizatori pripremaju čak 12.000 štrukli kako nitko ne bi ostao gladan
Vidi originalni članak

Učenici Srednje škole Zabok izazvali su na troboj iskusne zagorske bake, ali i gošće iz susjedne Slovenije. Svoje kulinarske snage odmjerit će u subotu 7. srpnja na jubilarnoj 10. Štruklijadi u Muzeju Staro selo u Kumrovcu, s početkom u 13 sati.

Posjetitelji će, osim navijanja kao na utakmici, imati priliku i naučiti kako se sprema najpoznatija zagorska slastica i kušati je.

Kako nitko ne bi ostao gladan, brojni sudionici Štruklijade pripremit će više od 12.000 štrukli. Osim kušanja specijaliteta od svježeg kravljeg sira, domaćeg maslaca, jaja, pomiješanog kukuruznog i pšeničnog brašna te premazanim domaćim vrhnjem i zapečenim u krušnoj peći, posjetitelji će moći uživati i u obilasku muzeja u Kumrovcu.

Za simboličnu cijenu ulaznice od 10 kuna moći će se upoznati sa starim zanatima, vidjeti kako se izrađuju dječje drvene igračke i licitari ili pak izrađuje cvijeće od krep papira. Na manifestaciji će se moći i kupiti igračke, bučino ulje, koštice, zagorski med i drugi domaći proizvodi. Za najmlađe će pak biti organizirana konjska zaprega s ponijima. Tu su i degustacije vina, muzejsko-edukativne radionice, nastupi kulturno-umjetničkih društava, tamburaša i solista.

Organizatori ovogodišnje Štruklijade su Zagorska razvojna agencija i Krapinsko-zagorska županija, uz podršku Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Muzeja Hrvatskog zagorja te Općine Kumrovec. Projekt podržavaju i sufinanciraju i Hrvatska  gospodarska komora Županijska komora Krapina te Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije.

Podsjetimo, prošlogodišnja Štruklijada održana je u gradu Zlataru gdje su također pojeli na tisuće komada istoimene poslastice.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 07.07.2018.

    Moja baka radi najbolje štrukle, a nije Zagorka. Živjele sve bake štrukljašice!

  • 07.07.2018.

    Pozovite one koji su završili Političku školu pri vas, pa da vidite feštu! Još uvjek su na vlasti.

  • PRAVILO BROJ 8 07.07.2018.

    nema vise struklina prvzel je vlast burek i pita,strukline su politicki opasne

Komentiraj...
Vidi sve komentare