To je to što me zanima!

Okršaj policajaca i Čehinja prešao u diplomatski sukob

Hrvatska je policija, navodno, u rujnu '07. istukla dvije češke turistice. Prag za to traži ispriku Hrvatske te sankcije za policajce upletene u priču
Vidi originalni članak

Odbor za vanjske odnose češkog parlamenta nezadovoljan je načinom na koji je Hrvatska istražila slučaj dvije češke turistice Katarine Bauerove (30) i Jirine Žežulove (31), a koje je u rujnu, navodno, u središtu Poreča tukla hrvatska policija. Odbor zato traži ispriku od Hrvatske te kazne za policajce upletene u incident. Hrvatska je policija 3. rujna oko 11 sati kraj porečke tržnice, zaustavila auto dviju Čehinja te od njih zatražila da izađu iz vozila, nakon čega im je policija, kažu turistice, stavila lisice, gurnula ih na tlo i tukla ih kako bi im oduzela mobitele. Policiju je na ovakve poteze nagnalo, tvrde iz policijskih krugova, to što je Žežulova pričala na mobitel tijekom vožnje, a potom na kružnom toku i oduzela prednost prolaska policajcu. Vozačica je, navodno, i nakon što ju je zaustavio, nastavila pričati na mobitel. Potom je počela vrištati, a policajac ju je morao obuzdati silom, tvrde isti policijski izvori. No tada se "drami" priključila i njezina suputnica. Djevojke su privedene u postaju, a potom su hitno napustile zemlju. Djevojke kažu da su još u šoku zbog brutalnosti policije. Dodaju kako su zbog bezazlenog prometnog prekršaja privedene poput najvećih gangstera, piše barkun.hr.
- Vozač je izašao van i rekao: ‘Dokumente! Krim-policija, Hrvatska’, no nije bio u uniformi, a kako je bio agresivan, zaključale su se u automobil - ispričao je Jirinin suprug.
Policajac u civilu pozvao je zatim trojicu kolega. Isti portal neslužbeno doznaje kako su se turistice tijekom uhićenja ipak žešće opirale, navodno razbivši jednom policajcu nos, a drugog su udarile u nezgodno mjesto. Djevojke su odvedene u policijsku postaju gdje su, kako tvrdi suprug, zadržane 7 sati, a kažnjene su sa 950 kn.  

SNIMKU DOGAĐAJA MOBITELOM POGLEDAJTE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 3

  • justicia 18.01.2008.

    Oprosti diki, napravio sam prometni prekršaj u Sloveniji ali me nije murjak privodio i bio bezobrazan. Šta ovaj naš nije mogao sačekati da cura završi razgovor, pita ju dokumente i naplati joj kaznu za prometni prekršaj i razgovor mobitelom? Očito zemljak nezna niti engleski, niti ijedan strani jezik i nastupio je bahato. Fina reklama u turističkom mjestu...

  • diki 18.01.2008.

    I što je tu sporno? Ako su se i uplašile jer dečki nisu imali odoru, to nije bio razlog da tako nastave i kasnije kada su stigle uniformirani, a na snimsci se vidi da su bili prisutni cijelo vrijeme. Kako bi tek mi prošli u Sloveniji da tako napravimo kada je kod njih zakon da prilikom zaustavljanja vozila vozać mora držati ruke na volanu. Netreba niti misliti što bi mu sedesilo da ovako pruže otpor.

  • bronx77 18.01.2008.

    jadni nasi plavci, trebali su pozvati interventnu i vojsku a mozda i mornaricu

Komentiraj...
Vidi sve komentare