To je to što me zanima!

Okupila se bojna HOS-a: Vikali 'Za dom spremni' usred Splita

Ovo nije prvi put da se taj ustaški pozdrav uzvikuje prilikom obilježavanja ustrojavanja 9. bojne HOS- a, odnosno tijekom govora nekadašnjih ratnih zapovjednika HOS-a, pogotovo Marka Skeje
Vidi originalni članak

Na obljetnici 28. godina osnutka IX bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” u Splitu, kod spomenika na vrhu Ulice Ruđera Boškovića, ništa novo. Unatoč lošem vremenu, kao i svake godine okupljeni su odali počast poginulim mladićima i suborcima, uz povike “Za dom spremni”. Iz splitske policije su nam službeno potvrdili kako provode izvide...

- Skup je službeno i na vrijeme prijavljen, policija ga je osiguravala. Za vrijeme skupa se čulo nekoliko povika “Za dom spremni” te mi provodimo izvide. - kazala nam je Željka Radošević iz splitske PU.

TOMISLAV KLAUŠKI Ustaštvo je zabranjeno. Ali ne ako je upisano u grbu HOS-a

Prije dvije godine su podnijeli nekoliko prekršajnih prijava, zbog identičnih povika na istom mjestu i u isto vrijeme, no završile su odbačajem na prekršajnom sudu. Neslužbeno smo doznali kako je do sada problem bila neujednačena sudska praksa. Ovakvi prekršaji (a riječ je o prekršajima protiv javnog reda i mira, tako da policija ne vodi odvojenu statistiku samo za ZDS) završavali različito, ovisno pred kojim bi se sudom našli pa policija i nije bila previše zainteresirana za pokretanje prekršajnih postupaka.

Povika je bilo za vrijeme govora Marka Skeje i Miće Ćuka, dvojice ratnih zapovjednika IX bojne HOS-a. Postrojba je prošla mnoga ratišta u Domovinskom ratu i dala veliki obol borbi za samostalnost Lijepe naše. Za vrijeme njenog djelovanja u Domovinskom ratu 46 pripadnika je položilo svoje živote u obrani Hrvatske. Postrojba je inače službeno osnovana kao bojna HOS-a 2. studenog 1991. godine, no već se godinama obljetnica slavi 10. travnja. Na taj datum je 1941. godine uspostavljena NDH.

Idi na 24sata

Komentari 600

  • ljubica ljubičica_1 12.04.2019.

    Policiju triba kaznit što je dozvolila taj ustaški dernek!

  • Zmar116 12.04.2019.

    Splićo hoće biti Hićo...

  • bajica1009 11.04.2019.

    Gamad sinovi gubitnika rata i državotvornosti glumataju i prave štetu ovoj zemlji kao i uvijek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare