To je to što me zanima!

Olli Rehn: Primjena ZERP-a utjecat će na pregovore

Rehn je kazao Mesiću da će primjena ZERP-a negativno utjecati na pregovore. Mesić misli da se može naći rješenje koje će sve zadovoljiti
Vidi originalni članak

- Naći ćemo rješenje s kojim će biti zadovoljne sve strane: i Italija i Slovenija i Europska unija i Hrvatska - rekao je Mesić nakon susreta s povjerenikom Europske komisije za proširenje Ollijem Rehnom u Bruxellesu.
- Zemlja može biti prihvaćena samo onda ako se drži određenih ugovora, principa, a Hrvatska se drži principa - pacta sunt servanda - i mi ćemo naći rješenje - istaknuo je Mesić. Zamoljen da kaže nešto više o mogućem scenariju rješenja pitanja ZERP-a, Mesić je odgovorio da ne može reći ništa šire, ali da će čuti uskoro. Mesić smatra i da će se vlada formirati prije kraja godine. - Nove vlade će biti i ona će naći rješenje - rekao je Mesić. Povjerenik Rehn izjavio je da je pozvao Hrvatsku da se suzdrži od primjene te zone.
- Ohrabrio sam Hrvatsku da se suzdrži od primjene te zone i da poštuje dogovor postignut 2004. godine između Hrvatske, Italije i Slovenije. To je vrlo važno pitanje i vjerujem da ono neće izazvati probleme, jer bi inače moglo imati negativan utjecaj na pristupne pregovore - rekao je Rehn.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gec56 11.12.2007.

    ma jebo ih Olli Rehn

  • Hacker-ri 06.12.2007.

    Mislim da cemo mi ubrzo i gace svoje prodavat da bi kruha jeli !!! Koji je to politicar kad nezna zastitit svoje koristi !!! Dajde svi dupeta pa svi sretni zadovoljni ! Ali mojeg i ostalih 4.5 milijuna ljudi se manite !

  • udrugabu 05.12.2007.

    Vidim Stipe se ljubi s Karlom Del Ponte i onako šeretski obećaje da će se stvari rješiti na zadovoljstvo svih zainteresiranih, a što u prijevodu znači da smo ga opet popušili...E Stipe, Stipe, a dva sam puta glasa za tebe...

Komentiraj...
Vidi sve komentare