To je to što me zanima!

Omiš: Pastira su tražili 13 sati, a on je bio kraj kuće

Pastir Jure Pavić je nestao u četvrtak. Tražili su ga policija, GSS, mještani i obitelj. Pronašli su ga u petak 400 m od kuće sa slomljenom nogom
Vidi originalni članak

Juru Pavića (72) spasili su nakon cjelodnevne potrage u Srijanima iznad Omiša. Jure je u četvrtak u 14.30 krenuo po koze koje su bile na ispaši, a nakon što se nakon nekoliko sati nije vratio kući, obitelj i mještani krenuli su u potragu. Tražili su ga cijelo popodne, a iza 20 sati pozvali su policiju i Gorsku službu spašavanja. U potragu je tad krenulo više od 50 ljudi, iz GSS-a, policije i mještana.
- Bio je relativno blizu, ali otišao je u suprotnom pravcu od onoga kojim je trebao ići i gdje su se nalazile koze. Pronašli smo ga u 1.30, bio je ozlijeđen, dehidriran i pothlađen - rekao je pročelnik GSS-a Vinko Prizmić. Jure je spasiocima rekao kako je prvo otišao nakupiti malo drva za potpalu, ali je pao i slomio nogu. Pružili su mu prvu pomoć čim su ga našli. Vinko Prizmić otkrio je još jedan detalj iz potrage koji pokazuje u kakvoj je opasnosti nesretni čovjek bio.
- Kad smo se vraćali, vidjeli smo vuka. Večer je bila hladna, a vukovi u blizini. Ne znam kako bi sve završilo da ga nismo našli. Imao je veliku sreću - zaključio je Prizmić. Na tom području ima i puno zabačenih jama, a nedaleko od mjesta gdje je pronađen Pavić, članovi GSS-a spasili su prije nekoliko godina staricu koja je upala u jednu od njih.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare