To je to što me zanima!

'On će i dalje biti ministar, u oporbi bi destabilizirali Vladu'

Neće dobiti potrebnih 76, i on će i dalje biti ministar. Onda će vjerojatno ići oko ministra Beroša, pa interpelacija o stanju u zdravstvu, i tako, malo ćemo se igrati svih tih mehanizama i instrumenata, ustvrdio je premijer
Vidi originalni članak

Premijer Plenković rekao je u petak kako će Tomislav Ćorić i dalje biti ministar iako je oporba pokrenula "vježbu s ciljem destabiliziranja Vlade".

Zamoljen za komentar oporbenog zahtjeva za opozivom ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, Plenković je rekao da je oporba pokrenula "nekakvu vježbu s ciljem destabiliziranja Vlade po tri osnove".

- Prva osnova, istražno povjerenstvo možete tražiti za neku preciznu temu, a ono što su oni napravili je uglavnom jedna papazjanija i kupus kojeg se bilo tko ozbiljan ne može ni sjetiti, a kamoli to predstaviti kao istražno povjerenstvo. Dakle, istražno povjerenstvo - doviđenja, nema ga, niti će biti na tu temu, a naročito ne kao političkog instrumenta, da jedno sredstvo, koje bi trebalo trajati šest mjeseci do lokalnih izbora, ima medijsku pozornost na kojem će oporba stvarati okvir da je HDZ korumpiran - istaknuo je Plenković.

Druga osnova, rekao je, jest interpelacija na koju je Vlada argumentirano odgovorila, a koja se odnosi na projekt Krš-Pađene.

UPUTILI U PROCEDURU: Oporba je pokrenula opoziv ministra: 'Ćorić je kapetan HDZ-ove korupcijske reprezentacije'

- Tu ćemo pokazati da je to projekt koji traje 17 godina, da su u njemu uključene sve Vlade u tom periodu, da je ključna odluka o davanju statusa povlaštenog dobavljača električne energije bila data u Vladi Zorana Milanovića - rekao je Plenković.

O trećoj osnovi, inicijativi za izglasavanjem nepovjerenja ministru Ćoriću, premijer je rekao da su ovaj put izabrali tog ministra.

- Pogledat ćemo što su napisali, odgovorit ćemo im, održati raspravu, neće dobiti potrebnih 76, i on će i dalje biti ministar. Onda će vjerojatno ići oko ministra Beroša, pa interpelacija o stanju u zdravstvu, i tako, malo ćemo se igrati svih tih mehanizama i instrumenata - ustvrdio je premijer.

Na pitanje je li HDZ pripremio kandidate za predstojeće lokalne izbore, Plenković je odgovorio kako je HDZ u procesu unutarstranačkih izbora te da je danas zadnji dan za prijavu svih kandidata koji žele voditi županijske, gradske ili općinske organizacije.

- Nakon toga će novolegitimirani čelnici lokalnih organizacija imati sastanke, dogovarati i programe i kandidate - zaključio je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Selo_malo 10.11.2020.

    Ministar neodrživog razvoja

  • west66 10.11.2020.

    Neka se premijer ruga narodu, ti ste I zasluzili, uopce vas ne zalim

  • 07.11.2020.

    Moja baka kaže:" Nije lopov samo onaj koji krade već i onaj koji drži ljestve."

Komentiraj...
Vidi sve komentare