Obavijesti

News

Komentari 77

'On će i dalje biti ministar, u oporbi bi destabilizirali Vladu'

'On će i dalje biti ministar, u oporbi bi destabilizirali Vladu'

Neće dobiti potrebnih 76, i on će i dalje biti ministar. Onda će vjerojatno ići oko ministra Beroša, pa interpelacija o stanju u zdravstvu, i tako, malo ćemo se igrati svih tih mehanizama i instrumenata, ustvrdio je premijer

VIDEO

Premijer Plenković rekao je u petak kako će Tomislav Ćorić i dalje biti ministar iako je oporba pokrenula "vježbu s ciljem destabiliziranja Vlade".

Zamoljen za komentar oporbenog zahtjeva za opozivom ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, Plenković je rekao da je oporba pokrenula "nekakvu vježbu s ciljem destabiliziranja Vlade po tri osnove".

- Prva osnova, istražno povjerenstvo možete tražiti za neku preciznu temu, a ono što su oni napravili je uglavnom jedna papazjanija i kupus kojeg se bilo tko ozbiljan ne može ni sjetiti, a kamoli to predstaviti kao istražno povjerenstvo. Dakle, istražno povjerenstvo - doviđenja, nema ga, niti će biti na tu temu, a naročito ne kao političkog instrumenta, da jedno sredstvo, koje bi trebalo trajati šest mjeseci do lokalnih izbora, ima medijsku pozornost na kojem će oporba stvarati okvir da je HDZ korumpiran - istaknuo je Plenković.

Druga osnova, rekao je, jest interpelacija na koju je Vlada argumentirano odgovorila, a koja se odnosi na projekt Krš-Pađene.

Oporba je pokrenula opoziv ministra: 'Ćorić je kapetan HDZ-ove korupcijske reprezentacije'
Oporba je pokrenula opoziv ministra: 'Ćorić  je kapetan HDZ-ove korupcijske reprezentacije'

- Tu ćemo pokazati da je to projekt koji traje 17 godina, da su u njemu uključene sve Vlade u tom periodu, da je ključna odluka o davanju statusa povlaštenog dobavljača električne energije bila data u Vladi Zorana Milanovića - rekao je Plenković.

O trećoj osnovi, inicijativi za izglasavanjem nepovjerenja ministru Ćoriću, premijer je rekao da su ovaj put izabrali tog ministra.

- Pogledat ćemo što su napisali, odgovorit ćemo im, održati raspravu, neće dobiti potrebnih 76, i on će i dalje biti ministar. Onda će vjerojatno ići oko ministra Beroša, pa interpelacija o stanju u zdravstvu, i tako, malo ćemo se igrati svih tih mehanizama i instrumenata - ustvrdio je premijer.

Na pitanje je li HDZ pripremio kandidate za predstojeće lokalne izbore, Plenković je odgovorio kako je HDZ u procesu unutarstranačkih izbora te da je danas zadnji dan za prijavu svih kandidata koji žele voditi županijske, gradske ili općinske organizacije.

- Nakon toga će novolegitimirani čelnici lokalnih organizacija imati sastanke, dogovarati i programe i kandidate - zaključio je Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.