To je to što me zanima!

Opačić i Matić braniteljima su zabranili mobilnu ambulantu?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kontejner u kojemu se mogu obaviti pretrage danima je čekao spreman, ali ga pred Ministarstvo branitelja nisu smjeli postaviti. Sada se nalazi s druge strane Savske
Vidi originalni članak

Zagrebačka pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum požalila se da su im Ministarstvo branitelja Predraga Matića i Ministarstvo socijalne skrbi Milanke Opačić znatno otežali da postave kontejner za pomoć braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj cesti. Radi se o mobilnoj ambulanti u kojoj bi se mogao obaviti i EKG, vaditi krv i slični pregledi. Kontejner za zdravstvenu skrb na kraju je postavljen u dvorište gimnazije, pa branitelji moraju prelaziti cestu.

- Od tajništva Ministarstva socijalne skrbi dobili smo dopis u kojem nas se upozorava da se držimo zakonskih regula i pazimo da ne politiziramo zdravstvenu skrb. Isto nam je rekao pomoćnik ministra Predraga Matića, Bojan Glavašević - rekla je Šitum.

'Branitelji niti ne stignu prijeći Savsku cestu'

Iako je kontejner bio spreman danima, nastavila je, na kraju su ga postavili u dvorište škole preko puta ceste. I tada su imali problema s Elektrom kojoj je trebala suglasnost ministarstva da im odobre priključak.

- Iako smo imali sve dozvole od grada za postaviti ambulantu ispred ministarstava, na kraju nakon ovog dopisa i razgovora, nismo htjeli raditi probleme. Branitelji sada sa svojim kolicima, batrljcima, moraju prelaziti jednu od najprometnijh cesta u Zagrebu. Ne stignu niti prijeći dok traje zeleno svjetlo - rekla je Šitum.

Odgovor je dala na pitanje zastupniku Zoranu Piličiću iz HDZ-a koji je pitao što grad radi da bi olakšao prosvjed branitelja. Šitum je naglasila da osiguravaju dežurstva Hitne pomoći, epidemiološki su pregledali šator, ali se zalažu i da branitelji dobiju lijekove bez recepta. 

- Odgovorili su nam da branitelji trebaju recepte. Pa kako će netko dobiti recept ako mu je obiteljski liječnik u Virovitici?- požalila se Šitum.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • TomislavKatalinić 31.10.2014.

    Opačić i Matić veliki humanisti! Baš njih briga što im ljudi umiru pred vratima! Tko njih plaća i zašto? Kome oni služe?

  • marci2812 31.10.2014.

    Nije tako losa ideja, mozda da im se jos postavi i montazni bazen, saloni za igranje, odnosno i jedna kuhinja, svakako ala card ,be bi bila losa, Kako to da se nikada nisu pobunili zbog siromastva i ostalih gradana, tako da i svi mi ostali imamo ista orava - jer ovime stvaramo posebnu vrstu,,

  • SOGY 72 30.10.2014.

    Milanka opacic...treba ju pitat dali zna koliko je Hrvatske dijece gladno,uvijeren sam da nezna.treba joj dat Traktor i opisat put,jer vjerujem da ni to nezna,pa nek ide medju svoje traktorase.Pozdrav Hrvatskim Braniteljima gdje god bili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare