To je to što me zanima!

Opačić tvrdi: HNS i SDP nisu u sukobu zbog referenduma

Tvrdi i da su njihova razmimoilaženja stvar demokratičnosti, za razliku od HDZ-a gdje se poštuje samo mišljenje i kult vođe. Svatko ima pravo reći što misli, rekla je
Vidi originalni članak

Ministri Milanka Opačić, Arsen Bauk, Branko Grčić i Ranko Ostojić stigli su u subotu na konvenciju splitskog SDP-a na kojoj se biraju članovi predsjedništva i odbora gradske organizacije. Tom je prilikom Opačić,  ujedno i potpredsjednica Vlade, poručila kako nema sukoba između HNS-a i SDP-a zbog raspisivanja referenduma o braku. Tvrdi da su njihova razmimoilaženja stvar demokratičnosti, za razliku od HDZ-a gdje se poštuje samo mišljenje i kult vođe.

- Svatko ima pravo reći što misli! HNS se od početka držao toga da Ustavni sud treba odlučivati je li referendumsko pitanje u skladu s Ustavom, a mi da ćemo poštivati 700 tisuća potpisa ljudi koji žele referendum. Ako većina građana želi tako, tako će biti i u Ustavu. Iako sam osobno protiv toga jer smatram to pitanje potpuno nepotrebnim. Obiteljski zakon regulira tu materiju, te po meni ne trebamo trošiti tolike novce na referendum -  poručila je Opačić. Dodala je kako se prava LGBT populacije rješavaju kao pitanje manjinskih prava i da to se ne može zaustaviti. Ministri Bauk i Grčić također su bili složni kako neslaganja s HNS-om oko referenduma neće srušiti koaliciju.

- Volio bih da ostanemo u krugu zemalja koji nemaju tu odredbu, poput Francuske, Njemačke ili ćemo se u protivnom naći u krugu zemalja poput Srbije, Crne Gore, Bjelorusije – kazao je Bauk.

Baldasar oglasio natječaje za zapošljavanja

U međuvremenu je Ivo Baldasar, splitski gradonačelnik i predsjednik gradskog SDP-a, oglasio natječaje za nova zapošljavanja u Gradskoj upravi. Radi se o 32 mjesta za pročelnike, savjetnike, stručne suradnike, upravne referente koji bi, osim stranačkih zapošljavanja, trebala pomoći i u rješavanju 15.000 zahtjeva za legalizacijom u Splitu.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Lori Loredana 10.11.2013.

    Ma, Milanka, odlično se slažu, vidjeli smo. Ili je tako kako Zoka kaže, ili nikako. Čak i novinarki upada u riječ, prekida ju i govori uporedo s njom. Pa kada se malo pogleda na youtube-u i tamo se vidi da i stranim novinarima upada u riječ. On jednostavno ne može podnijeti da netko govori, a on sluša. Zato ti "vjerujemo" na riječ da niste u sukobu.

  • leari 10.11.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • prtinja03 10.11.2013.

    Ma Vi se bojite i Crkve i Boga i naroda Hrvata jer znate da će vas ubrzo maknuti sa vlasti ili milom ili silom ali da će ti otići za dugo garantiram svima vama.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare