Obavijesti

News

Komentari 50

Opačić tvrdi: HNS i SDP nisu u sukobu zbog referenduma

Tvrdi i da su njihova razmimoilaženja stvar demokratičnosti, za razliku od HDZ-a gdje se poštuje samo mišljenje i kult vođe. Svatko ima pravo reći što misli, rekla je

VIDEO

Ministri Milanka Opačić, Arsen Bauk, Branko Grčić i Ranko Ostojić stigli su u subotu na konvenciju splitskog SDP-a na kojoj se biraju članovi predsjedništva i odbora gradske organizacije. Tom je prilikom Opačić,  ujedno i potpredsjednica Vlade, poručila kako nema sukoba između HNS-a i SDP-a zbog raspisivanja referenduma o braku. Tvrdi da su njihova razmimoilaženja stvar demokratičnosti, za razliku od HDZ-a gdje se poštuje samo mišljenje i kult vođe.

- Svatko ima pravo reći što misli! HNS se od početka držao toga da Ustavni sud treba odlučivati je li referendumsko pitanje u skladu s Ustavom, a mi da ćemo poštivati 700 tisuća potpisa ljudi koji žele referendum. Ako većina građana želi tako, tako će biti i u Ustavu. Iako sam osobno protiv toga jer smatram to pitanje potpuno nepotrebnim. Obiteljski zakon regulira tu materiju, te po meni ne trebamo trošiti tolike novce na referendum -  poručila je Opačić. Dodala je kako se prava LGBT populacije rješavaju kao pitanje manjinskih prava i da to se ne može zaustaviti. Ministri Bauk i Grčić također su bili složni kako neslaganja s HNS-om oko referenduma neće srušiti koaliciju.

- Volio bih da ostanemo u krugu zemalja koji nemaju tu odredbu, poput Francuske, Njemačke ili ćemo se u protivnom naći u krugu zemalja poput Srbije, Crne Gore, Bjelorusije – kazao je Bauk.

Baldasar oglasio natječaje za zapošljavanja

U međuvremenu je Ivo Baldasar, splitski gradonačelnik i predsjednik gradskog SDP-a, oglasio natječaje za nova zapošljavanja u Gradskoj upravi. Radi se o 32 mjesta za pročelnike, savjetnike, stručne suradnike, upravne referente koji bi, osim stranačkih zapošljavanja, trebala pomoći i u rješavanju 15.000 zahtjeva za legalizacijom u Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.