To je to što me zanima!

Opačić: Žao mi je, nije mi bila namjera nikoga diskriminirati

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Htjela sam ukazati na socijalni problem Roma kao društvene skupine koja je i po UNICEF-u apostrofirana kao skupina s najvećim rizikom od teškog siromaštva djece
Vidi originalni članak

U povodu komentara koji su se pojavili u nekim medijima da je svojom izjavom diskriminirala Rome, potpredsjednica Vlade Milanka Opačić izrazila je žaljenje ako je njezina izjava o problemu siromašne djece pogrešno protumačena.

- Izražavam žaljenje ako je moja današnja izjava o problemu siromašne djece krivo protumačena. Nije mi bila namjera diskriminirati bilo koga, već upravo suprotno, ukazati još jednom na socijalni problem Roma kao društvene skupine koja je i po posljednjem UNICEF-ovom istraživanju apostrofirana kao skupina s najvećim rizikom od teškog oblika siromaštva djece - navodi Opačić u priopćenju objavljenom u četvrtak.

- Kao ministrica i predsjednica Odbora za Rome u posljednje tri godine mandata potencirala sam da Romi izađu iz začaranog kruga niskog obrazovanja koje generira nezaposlenost, a nezaposlenost, pak, stavlja u težak položaj romsku djecu. Tome u prilog govori i činjenica da je Ministarstvo socijalne politike i mladih samo u ovoj godini izdvojilo 6 milijuna kuna za programe i projekte usmjerene suzbijanju siromaštva i prevenciji socijalne isključenosti -  ističe ministrica Opačić.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • sisacka 15.11.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • rain9 15.11.2014.

    ne mijenjaju se ljudi tako lako nece njih nista vratit u realnost. takvi su kakvi su na stetu drustvu samo.

  • purgerica prva 15.11.2014.

    Kažu stari ljudi: "što trijezan misli pijan govori!" a vi ocijenite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare