To je to što me zanima!

Opasne blizanke: Naručile su moje ubojstvo za 50.000 eura

Sandri i Mariji Jokić (29) sude da su poticale prijatelja Aleksandra Vavideca da za 375.000 kuna ubije Sandrina ljubavnika, imućnog ugostitelja Ziju Muratija
Vidi originalni članak

Govorio mi je da su njegove namjere ozbiljne i da me voli te da mu je brak pred razvodom, svjedočila je na sudu u Puli atraktivna crnka Sandra Jokić (29).

Njoj i sestri blizanki Mariji Jokić iz Poreča sude zbog poticanja na ubojstvo rovinjskog ugostitelja Zije Muratija (43), razbojništva i prijetnji. Iz pulskog zatvora, gdje su završile prije gotovo godinu dana, u sudnicu su ih doveli s lisicama na rukama.

Dok je njezina sestra svjedočila, plavokosa Marija šutke je sjedila pognute glave. Obje su djelovale pomalo utučeno, ali ne i uzrujano.

“Fatalne” blizanke terete da su krajem 2013. godine poticale prijatelja iz Poreča Aleksandra Vavideca da za 50.000 eura ubije Sandrina dugogodišnjeg ljubavnika Muratija. Nakon što se Vavidec, koji je bio u vezi s Marijom, predomislio, sestre su se toliko razljutile da su počele prijetiti smrću njemu i njegovoj supruzi. Upravo ih je on prijavio porečkoj policiji, nakon čega su obje uhićene.

Sandra tvrdi da nije naručila ubojstvo Muratija i da nikome nije prijetila. Rekla je da je počela vezu s Muratijem kad je imala 19 godina.

- Slagao mi je za godine, a nije mi rekao da je u braku i da ima dijete. To sam doznala poslije. U veljači 2011. godine smo se vjenčali po šerijatskom zakonu u jednoj kućici u Vodnjanu kod hodže. Postalo mi je sumnjivo tek kad nisam mogla doći do papira koji dokazuju da sam u braku s njim - uzrujano je govorila Sandra. Kako joj je obećao pravo vjenčanje kod matičara, nisu koristili kontracepciju. Ipak, sve te godine nije uspjela ostati trudna, a liječnički pregledi, tvrdi Sandra, upućivali su na to da je zdrava, dok Murati nije obavio pregled kod liječnika.

Murati tvrdi da je Sandru “isplatio”.

- Svjedoci su dogovorili da u slučaju rastave tog duhovnog braka moram isplatiti Sandri 13 zlatnika, pri čemu je vrijednost svakog zlatnika 300 eura. Kad smo se razišli, to sam i učinio isplativši joj novac u nekoliko navrata - rekao je ugostitelj u iskazu. Oni koji poznaju sestre i ugostitelja tvrde da im je imućni rovinjski ugostitelj bio klasični sponzor, ali ne i jedini jer ih se moglo vidjeti samo po restoranima, kafićima i buticima gdje su se, iako nezaposlene, doslovce razbacivale novcem.

- One ništa nisu radile, a imale su sve. Plaćao sam im sve i svašta, a one su mi ovako uzvratile - rekao je Zijo nakon što su blizanke uhićene.

Sandru je vodio na egzotična putovanja, između ostalog i u Istanbul gdje su gledali vjenčanice za nju.

- Na kraju smo kupili jednu deku i brdo cipela za Muratija - prisjetila se Sandra putovanja.

Tvrdi da se, dok su bili u vezi, Murati bavio mutnim poslovima te da je stalno mislio da ga netko prati.

- Tražio je od mene da zapisujem registarske oznake automobila oko zgrade, a potom ih je provjeravao kod prijatelja u policiji. Čak je od mene tražio da prva siđem iz stana, sjednem u auto i pokrenem ga, očito iz straha da mu netko nije postavio bombu. Sve sam to radila jer sam ga voljela - rekla je na sudu.

U ispadu ljubomore 2011. Murati ju je, tvrdi, istukao jer je pozdravila prijatelja. Njena sestra Marija tada je bila s njom i pokušala joj pomoći. Dok je Sandra to prepričavala na sudu, Mariji je pozlilo.

- Bojala sam se prekinuti s njim jer mi je prijetio pištoljem kod jedne šume u području Vrsara te rekao da će me ubiti i da me nitko neće naći - kroz suze je govorila Sandra.

Sudac Zdravko Garić je na ročištu u petak odbio prijedlog obrane da pusti blizanke da se brane sa slobode. Prihvatio je njihov prijedlog da se pribave izlisti te napravi vještačenje telefonskih poziva i SMS-ova, no samo za mobitele Sandre i Marije te njihove majke.

Idi na 24sata

Komentari 136

  • 24.11.2014.

    Ovo je kao neka Ionescova drama!!!! Pregenijalna priča!!!! Pa tu su svi sumanuti i ludi ko puške!!!!

  • malumunjena 24.11.2014.

    Ma ima u toj prici daleko vise no sto se pise....Znam ih sve navedene...i to su Majko Bozja kakvi ljudi... A isto tako nije istina da one nisu radile, jer jesu, kao turisticki vodici i to godinama...

  • Roozha 23.11.2014.

    "Čak je od mene tražio da prva siđem iz stana, sjednem u auto i pokrenem ga, očito iz straha da mu netko nije postavio bombu." - Ako ovo nije primjer prave ljubavi, onda ne znam sto jest ahahahahhahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare