To je to što me zanima!

Općinski sud krivoj obitelji zapečatio stan u Zagrebu

Zagreb: Sudski ovršitelj, bravar i četiri policajca su u ponedjeljak zapečatili pogrešan stan i ostavili obitelj na cesti. Sud nema objašnjenje...
Vidi originalni članak

Đurđica Dodig (52) šokirala se nakon povratka s posla jer nije mogla ući u stan, koji je, kako kaže, prije 32 godine uredno kupila. Iz naloga Općinskog suda koji su joj policajci uručili vidi se da je ovršitelj pogriješio. Oni su bravu trebali promijeniti susjedu Josipu Mohorku, koji s Tekstilprometom vodi spor te je naložena ovrha.
- U stanu mi je maca Dora, koja može uginuti bez vode. Policija mi je rekla da ništa ne mogu te da pričekam jedan dan i žalim se Općinskom sudu. Ne znam za sebe. Ne mogu u svoj stan - rekla je uplakana Đurđica. Njoj je isti dan u goste došao tek vjenčani nećak Željko Prga sa suprugom Ivanom. Nije ih imala gdje ugostiti.
- Sad ne znamo što ćemo. U stan ne možemo, a stvari su nam unutra - potužio se Božo Dodig. I susjed Josip Mohorko, kome je namijenjen nalog Općinskog suda, tvrdi kako obitelj Dodig ima sve papire te da je riječ o pogrešci. Iz policije doznajemo kako su policajci na terenu bili zaštita sudskom ovršitelju te da nemaju ništa s ovim slučajem.

SUD NEMA OBJAŠNJENJE ZA POGREŠNO PEČAĆENJE
Đurđica Dodig podigla je ključeve na porti Općinskog suda. Renata Đaković Vranković, glasnogovornica suda, objašnjava kako je prema izvatku iz zemljišne knjige, dvorišna zgrada u Ličkoj cesti djelomično u vlasništvu Franje Mohorka te Bože i Đurđice Dodig, a izvadak je jedini valjani dokument.
- Prilikom očevida na vratima prezimena Dodig nitko nije otvorio. Bravar ih je otvorio i postavio bravu - rekla je R. Đaković te dodala da su Mohorka dvaput obavijestili o ovrsi.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Kakma 30.01.2008.

    \"Bravo\" hrvatsko pravosudje,udari po malome jer velike i onako ne smijete ni dirnuti.Protiv maloga ste jaki.

  • had 30.01.2008.

    Predlažem da sudski genijalci zapšečate sve stanove u hrvatskoj.Jer ipak je to sve njihovo.

  • DJEVICA 30.01.2008.

    Pa moglo bi se to nama svima dogoditi ako se nečiji stan nekome moćniku svidi ili kuća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare