To je to što me zanima!

Dva potresa zatresla Zagreb: Epicentri bili kod Markuševca

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su u utorak navečer dva potresa na području grada Zagreba s epicentrima lociranim na području Markuševca
Vidi originalni članak

Zagreb je zatresao još jedan od manjih potresa nakon onog jačine 5,5 po Richteru u nedjelju. Sličan potres koji se osjetio u većini Zagreba, ali ne i u široj okolici zatresao je i u ponedjeljak. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su u utorak navečer dva potresa na području grada Zagreba s epicentrima lociranim na području Markuševca.

Prvi, jači potres, magnitude 3.2 prema Richteru dogodio se u 20.53 sati, dok se drugi slabiji magnitude 2.2 prema Richteru dogodio dvije minute kasnije u 20.55 sati.

Intenzitet u epicentru jačeg potresa bio je IV stupnja, a slabijeg II-III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

 

Idi na 24sata

Komentari 439

  • 25.03.2020.

    Subotu na nedjelju opet potres pomiče satove ili moramo sami?

  • 25.03.2020.

    Dajte mi recite, ima zgradi koje su popucale na dnu, osim sto je negdje zbuka otpala ali vidi se da je pomaknuto u pukotinama od cigli. Hoče li to sanirat sa novom žbukom ili će preselit stanare u novu zgradu?

  • luzery 25.03.2020.

    sada je potrebno ostati pribran. najteze je zagrepćanima i okolici koji uz izolaciju trpe i neprekidni strah od novog potresa. nista nam nece pomoci ako pocnemo pucati po savovima samo cemo pogorsati situaciju. treba uvesti dnevnu rutinu i pridrzavati je se. znam da je lako"soliti pamet"ali na zalost to nam je najbolja sansa za opstati u ovoj situaciji. drzite se

Komentiraj...
Vidi sve komentare