To je to što me zanima!

Opet preokret: Dinko Burić je ipak gradonačelnik Belišća

Dinko Burić je, neslužbeno saznajemo, svojeg suparnika Dinka Huisa pobijedio za 33 glasa. Već do 16 sati je izlaznost bila 50,7 posto što je bolje nego prvi put
Vidi originalni članak

Nakon ponovljenih izbora na dva glasačka mjesta, na kojima je pravo glasa imalo 1.884 glasača od ukupno 9.000 u cijelom gradu, Belišće je konačno dobilo gradonačelnika. To je Dinko Burić koji je, neslužbeno saznajemo, svojeg suparnika Dinka Huisa pobijedio za 33 glasa.

Već do 16 sati je izlaznost bila 50,7 posto, što je za 13 postotnih poena više glasača nego u drugom krugu izbora 2. lipnja. Tada su rezultati pokazali da je Dinko Huis iz HDZ-a pobijedio svojeg imenjaka iz HDSSB-a za četiri glasa. 

Burićeva stranka se žalila, brojanje se bilo ponovilo, a Županijsko izborno povjerenstvo je ponovo izbrojalo Huisovu pobjedu, ovaj put za samo jedan glas. Ustavni sud Republike Hrvatske uvažio je žalbu HDSSB-a, te je raspisao ponovne izbore, ali samo za dva biračka mjesta.

Burićeva se stranka žalila pa je Ustavni sud poništio rezultat i naložio ponavljanje na dva mjesta. Na biralište je, tako, ponovno morao i sam Burić.

Idi na 24sata

Komentari 152

  • funky_boy 17.06.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ParlevuFranse 17.06.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • helo kity 17.06.2013.

    kakav zlokobni osmijeh iz njega se iscitaje: "Jao svima koji nisu glasali za mene!!!"

Komentiraj...
Vidi sve komentare