To je to što me zanima!

Opet Qantas: Boeingu se ptica zabila u motor te ga oštetila

Pilot Qantasovog Boeinga 747 morao je ugasiti motor zrakoplova jer se oštetila turbina. Avion sa 171 putnikom sletio je u Johannesburg odakle su letjeli za Sydney
Vidi originalni članak

Australska kompanija priopćila je kako je u u utorak morala prizemljiti još jedan avion. Boeingu 747, koji je letio iz Johannesburga za Sydney, zabila se ptica u motor. Pilot je morao ugasiti taj motor, jer se oštetila turbina i spustiti zrakoplov u Johannesburgu. U avionu je bilo 171 putnik. Ljude su privremeno smjestili u hotel, a iz Qantasa su im obećali da će za njih što prije pokušati organizirati novi let za Australiju.

- Naši strojari rade na tome da poprave kvar. Turbine motora su malo oštećene. Nije to velika stvar - rekao je Qantasov glasnogovornik. 

Australskoj kompaniji nikako ne ide posljednjih nekoliko dana. Posljednji incident zabilježili su u utorak. Grom je tada pogodio i oštetio Boeing 717 sa 115 putnika. U ponedjeljak se Qantasov avion zbog kvara morao vratiti u zračnu luku u Sydneyu zbog kvara na elektronici. Prošli tjedan Qantas avion s 243 putnika morao se vratiti u zračnu luku u Perthu zbog problema s motorom. Početkom mjeseca Airbus A380 morao je prisilno sletjeti jer mu se pokvario motor. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • TITTO 17.11.2010.

    . ..TIČICCA. ..AERODROM"AVIANO-2"CRVENI VUKOVAR. ..

  • Trampy 17.11.2010.

    Mijenjam dvije "Quantasove" avio karte iz Frankfurta za Sydney, za karte "Air India". Nije bitno odredište !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare