To je to što me zanima!

Opet zapeli na Malom Ždrelcu, skiper uspio nagnuti jedrilicu

Jedrilica s jarbolom višim od 16,5 metara zapela je most Mali Ždrelac koji povezuje otoke Ugljan i Pašman. Skiper je uspio nagnuti jedrilicu pa nije bilo nikakve štete
Vidi originalni članak

Jedrilica sa stranim turistima, domaćim skiperom i jarbolom višim od 16,5 metara zapela je za most Mali Ždrelac koji povezuje otoke Ugljan i Pašman. U nedjelju oko 16,30 jedrili su Zadarskim kanalom i planirali proći ispod mosta, no zapeli su. Jarbol im je bio par desetaka centimetara viši od donjeg ruba mosta pa su zapeli u njegovu konstrukciju. Skiper je ipak uspio okrenuti i nagnuti jedrilicu tako sa su se izvukli u smjeru iz kojeg su došli i nastavili jedriti. Nitko nije ozlijeđen i nema materijalne štete. Lani je 11. kolovoza za most zapeo francuski katamaran “Ocean Whisper” sa osam članova posade čiji je jarbol visok čak 32 metara. Plovio je iz pravca Zadra, zapeo za električne vodove i srušio ih pa su okolna naselja ostala bez struje. Odmah sutradan Lučka kapetanija zatražila je postavljanje oznake o visini mosta, no ni to nije sasvim spriječilo sudaranja jarbola i novog mosta.    

Idi na 24sata

Komentari 6

  • makicar 13.06.2011.

    ja svake god ljetujem dole i znam u čemu je problem..ginuli su ljudi jer su se jarboli prepolovili i pali na njih..svake god bar 5 ili 6 jedrilica zapne..švabe, talijani i takvi pacijenti iznajme jedrilicu i ne čitaju na njoj da se nemože proć ispod tog mosta, ili se prave pametni jer da bi došli do zadra ili kornata moraš kružit oko otoka(2 do 3 sata gubiš ili prođeš ispod mosta i odmah si tamo) tako da je ovo normalno da stalno netko udari.i još su dizali most par metara prošle god i evo nema učinka..

  • be yourself 13.06.2011.

    Ma nije to ništa. Moj prijatelj šofer kamiona tzv Ivo kamiondžija je zaboravio spustiti na kamionu dizalicu i roknuo je dizalicom u nadvožnjak tako jako da je digao kamion na zadnje ko da vozi motor.

  • branko3005 13.06.2011.

    Nešto ovdje ipak ne razumijem, pa zar nije najnormalnije da ako netko nekome učini štetu, da je mora i nadoknaditi? Nitko me ne može uvjeriti da je kriv most, a ne tamo neki skiper, jedriličar, ili ne znam ja već kako se zove. Svako to plovilo ima urednu registraciju i svog vlasnika, pa neka izvoli platiti nastalu štetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare