To je to što me zanima!

Opljačkao je banku: Razbojniku u kolicima rad za opće dobro

Križić je u svojoj obrani izrazio kajanje, rekavši da se na pljačku nije odlučio radi stjecanja imovinske koristi, nego kako bi javnost uvidjela problem osoba s invaliditetom
Vidi originalni članak

Tvrtko Križić (35) je za pljačku poslovnice Erste banke u zagrebačkoj Tratinskoj ulici nepravomoćno osuđen na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na dvije godine zatvora, a kazna mu  je zamijenjena radom za opće dobro.

- Sagledali smo sve. Olakotna okolnost je prijašnja neosuđivanost te problematika oko rješavanja dokumentacije vašeg invaliditeta, a općepoznato je da je birokracija neljudska. Uzeto je u obzir i djelomično priznanje kaznenog djela, dok otegotnih okolnosti nema, osim samog načina izvršenja razbojništva. Sud nije socijalna ustanova i to ne smije biti, ali može do određene mjere biti socijalno osjetljiv. Za ovo kazneno djelo predviđeno je do 10 godina zatvora. Kad stavimo točku na “i”, odigrali ste ulogu zbog koje ste ljude u banci doveli u strah. Svojim djelom dali ste poruku i drugim osobama iste zdravstvene problematike da postupe kao i vi - objasnio je sudac izrečenu presudu, a prenosi Jutarnji list.

Križić je u svojoj obrani izrazio kajanje, rekavši da se na pljačku nije odlučio radi stjecanja imovinske koristi, nego kako bi javnost uvidjela problem osoba s invaliditetom.

- Naknadu za posebno ugrožene čekao sam devet mjeseci i tjedno sam odlazio u Centar za socijalnu skrb donoseći traženu dokumentaciju. Ali svaki put su tražili još papira. Našao sam se u situaciji da sam nakon 11 godina dobio otkaz. Kritičnog dana pao mi je mrak na oči jer sam dobio e-mail da se od mene traži nova dokumentacija -  kazao je Križić, tvrdeći kako nije htio uzeti za sebe ni kune ukradenog novca, već bi ga predao policiji.

Podsjetimo, razbojnik u invalidskim kolicima u ožujku ove godine došao je u poslovnicu Erste banke u zagrebačkoj Tratinskoj ulici i zaprijetio zaposlenicima rekavši da ima bombu u torbi i će svi letjeti u zrak. Nakon što su mu predali 50.000 kuna, Križić je pobjegao taksijem.

 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Supermarine Spitfire 08.11.2016.

    Eto... Ovo je razbojnik. Njega se oslovljava razbojnikom jer je pokušao opljačkati banku. One koji pljačkaju narod nazivamo političari i kontroverzni poduzetnici. Meni naziv razbojnik djeluje daleko poštenije.

  • Anakin 08.11.2016.

    A i kaže se da su banke prve počele !

  • Herzog(315178) 08.11.2016.

    Vrhunac licemjerstva Hrvatskog pravosuđa !

Komentiraj...
Vidi sve komentare